Paul Grem – prvenec ‘Luč preteklosti’ tik pred izidom!

foto: Dragan Zlatanovič 2022
0 146

Paul Grem kmalu izdajajo prvenec ‘Luč preteklosti’. Zbirko devetih skladb, ki se kitijo s surovimi kitarskimi melodijami in izvrstno vokalno izvedbo, sestavlja šest do danes izdanih singlov (med njimi ‘Omama’, ‘Pot’ in ‘Luč preteklosti’) in tri še ne slišane skladbe. Tik pred izidom albuma, ki bo luč sveta ugledal 19.11.2022, pa Primorci v svet pošiljajo nov single, ‘Hladen dan’.

Paul Grem svojega prostora pod soncem niso iskali dolgo. Iskreni teksti in Dušanov izvrsten, interpretativen vokal, ki se spretno prepleta s country, blues ali rock glasbeno podlago, so jih hitro postavili najprej na obalni glasbeni zemljevid. Z vsako novo skladbo pa so prepričali vedno večji krog občinstva. Njihove ‘Nočem plesat sam’‘Luč preteklosti’ in ‘Omama’ so tako postale Pesem in pol na radiu Koper, slednja tudi  ena od petih najbolj iskanih skladb na Valu 202 v mesecu izida. Prvenec pa bo nedvomno prelomnica, ki jo potrebujejo za preboj v ospredje.
 
Paul Grem še pred izidom prvenca predstavljajo novo skladbo. Single ‘Hladen dan’ govori o uspehu za vsako ceno. Ko cilj in želja po dokazu, da zmoreš, postaneta bolj pomembna od cene, ki jo za to plačuješ. Zakaj? Ker tja bi radi vsi, čeprav bi mnogi radi tudi nazaj na začetek, ko duša še ni bila prodana, ko načela še niso bila pozabljena, ko človek še ni bil pokvarjen. Kmalu bo za ‘Hladen dan’ posnet tudi videospot.

Paul Grem so na svojo pot stopili pred tremi leti. Pravi trenutek, predvsem pa skupni pogled na glasbo ter navdih za njeno ustvarjanje so bili ključni, da so brata Mitja in Marko StropnikAndrej RotDušan Sagadin Duco ter Patrik Grbac združili moči in se povezali v novo zasedbo. Prihajajo iz različnih glasbenih voda (Tinkara Kovač, Rudi & the cool vibes, Matjaž Jelen band, Ptice, Špičikuc Orchestra, Danilo Kocjančič & Friends …), združeni v Paul Grem pa se izražajo s preprostimi, surovimi kitarskimi melodijami in življenjskimi ter osebno izpovednimi besedili. Pet primorskih glasbenikovki našo glasbeno sceno soustvarjajo že lep čas, se je najprej predstavilo s skladbo Nočem plesat sam. Sledile so  Pot, Iskren pogledLuč preteklostiSlika in letos še Omama. Po njihovih žilah teče blues, country in rock s primesmi popa. In kdo je Paul Grem? Izbira imena je pravzaprav besedna igra – tik pred prvim koncertom v ‘domačem’ Kopru leta 2019 so bili še band brez imena. Po več propadlih poskusih najti tistega pravega, je basistu prekipelo: ”Če nimamo imena, pol grem!” In pol grem je postal Paul Grem.

Koncert ob izidu albuma Luč preteklosti 19.11.2022, Snack bar, Koper

Paul Grem se po treh letih s prvencem vračajo na kraj nastanka imena – v koprskem Snack baru bodo nastopili v soboto, 19. novembra, ta dan pa bo izšel tudi njihov prvenec ‘Luč preteklosti’. Tri leta so vadili in ustvarjali komade iz albuma, čas je, da jih slišite v živo. Album je bil posnet v studiih Tramon in Beartracks s producentoma Janom Baruco in Markom Jakopancem.

FB event v Kopru: https://www.facebook.com/events/657105605861950

Paul Grem so:
Dušan Sagadin Duco // Glas & kitara
Marko Stropnik // Kitara
Andrej Rot // Kitara
Patrik Grbac //Bas
Mitja Stropnik // Bobni


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki