Objavljena so imena nominiranih za sprejetje v Rock And Roll Hall Of Fame – med njimi Iron Maiden, Soundgarden in Rage Against The Machine!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2016
0 61

Znane so letošnje nominacije za sprejetje v hišo slavnih rocka in rolla (Rock And Roll Hall Of Fame)!

Med imeni, ki jih poiščete na seznamu spodaj, se uvrščajo tokrat tudi: heavy metal legende Iron Maiden, inovatorji rap metala Rage Against The Machine, heroji grunga Soundgarden in rock’n’roll težkokategorniki The White Stripes.

“Ta fascinanten seznam nominacij reflektira raznolikost umetnikov in glasbe, ki jo hiša slavnih rock’n’rolla časti in ceni,” pravi John Sykes, predsedujoči fundacije Rock & Roll Hall of Fame. Sykes nadaljuje: “Ti umetniki so ustvarili svoj prepoznavni zvok, ki se je dotaknil generacij in vplival na nešteto drugih glasbenikov, ki so sledili njihovim stopinjam.”

Ceremonija s sprejemom bo potekala kasneje v letošnjem letu, prizorišče bo znano naknadno.

Celoten seznam nominirancev za letošnje leto gre takole (po abecednem vrstnem redu):
Kate Bush, Sheryl Crow, Missy Elliott, Iron Maiden, Joy Division/New Order, Cyndi Lauper, George Michael, Willie Nelson, Rage Against the Machine, Soundgarden, The Spinners, A Tribe Called Quest, The White Stripes, Warren Zevon.

V lanskem letu so bili sprejeti v hišo slavnih rock’n’rolla: Eminem, Dolly Parton, Duran Duran, Eurythmics, Pat Benatar, Lionel Richie in Carly Simon, medtem ko so bili Judas Priest počaščeni s prejemom posebne nagrade za ‘glasbeno odličnost’ (Musical Excellence) ter ob tej priložnosti odigrali poseben koncert na skupaj z nekdanjima članoma kitaristom K.K. Downingom in bobnarjem Lesom Binksom.

Na fotografiji: Kitarista Dave Murray (levo) in Adrian Smith (desno) med nastopom Iron Maiden 27. 7. 2016 v splitski dvorani Paladium Arena na Hrvaškem – RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki