Ogenj  (ft. Doris Karamatić) predstavljajo single Kyrie – ‘Klofuta svetu, njegovemu potrošništvu in eksternaliji’

foto: Marko Čordaš 2023
0 42

Ogenj je napovedal svoj tretji studijski album pri založbi Dallas Records.

Koprivniška folk-rock zasedba Ogenj v novi zasedbi predstavlja ‘Kyrie’, nov singel in videospot, ki napoveduje njihov tretji studijski album pri založbi Dallas Records. ‘Kyrie’ nas v glasbenem aranžmaju, pa tudi v video projekciji v režiji Marka Čordaša, uvede v nekoliko drugačno praznično razpoloženje, ‘odeto v mistiko’. ‘Kyrie’ je slečena, a tako bogata z zvokom in “bolečino” vokalista, ki ne izžareva veselja, nasprotno, le upanje, pravi bend in o novi skladbi dodaja:

”Ne zvonjenja, ne praporov, ne šelestenja celofana, ne odpiranja najboljših steklenic vina, ne diši po prazničnem puranu. Klofuta svetu, njegovemu potrošništvu in zunanjosti. Razgaljena, a tako bogata z zvokom in “bolečino” vokalista, ki ne izžareva veselja, prej nasprotno. Samo z upanjem, ko se pomikamo proti koncu pesmi. Tematsko temelji na novem življenju, ki je naše edino upanje in bistvo življenja ter božičnem času, v nasprotju z glasbeno podlago. Čudovita harfa, na kateri se nam je pridružila Doris Karamatić kot popolna kombinacija rock’n’rolla in klasike, nas uvede na začetek in zaključi celotno zgodbo, daje kanček upanja v angelsko in nebeško,” je povedal avtor pesem, Tomislav Mihac Kovačic.

Video priredbo podpisuje Marko Čordaš, posneta je bila v studiu Hangar. Besedilo podpisuje Tomislav Mihac Kovačić, pri glasbi pa se mu je pridružil Petar Šimčić. Aranžma: Tomislav Mihac Kovačic, Denis Kuzel, Petar Šimčić, Leonardo Ivačić in Doris Karamatić. Za miks in mastering je poskrbel Matej Zec (G.I.S. studio), za snemanje pa Ante Prgin-Surka.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki