Opeth pripravljajo jubilejni ponatis albuma “Blackwater Park”

OPETH
0 65

Opeth so najavili jubilejni izid ponatisa albuma “Blackwater Park”, ki je napolnil 20. okroglih let svojega rojstva.

Album bo ponatisnila založba Music For Nation, ponatis pa bo v več različnih formatih, ki jih lahko že prednaročite, uradno dosegljiv 16. 7. 2021.

Šef skupine Mikael Åkerfeldt se spominja: “Vem, da je bil Blacwater Park temeljni kamen za Opeth, s katerim smo tlakovali našo pot v glasbeni profesionalizem”, in nadaljuje: “Po tem albumu se je skupina nenehno vzdigovala in od tu dalje nismo nikdar več pogledovali nazaj. Vedno naprej.”

Tudi o producentu albuma Stevenu Wilsonu, govori Mikael Åkerfeldt zelo zborno: “To, da je pristopil k produkciji albuma “Blackwater Park” Steven Wilson, je sicer stara in znan zgodba, kar pa je postalo izhodišča našega medsebojnega dolgotrajnega in čvrstega prijateljevanja. Všeč mi je spoznanje, da so bile te skladbe ustvarjen a album nekaj povsme drugega, kar je počela večina skupin v tistem času. Stevenova produkcija je dodala presežno vrednost, ki je prispevalo k temu, da smo se kompletno razlikovali od ostalih skupin. Wilson je “osvetlil” našo resnično moč, ki jo je skupina takrat posedovala in jo poseduje tudi danes, imenuje pa se raznolikost.”

“Blackwater Park” je izšel leta 2001. Kot omenjeno, je za njegovo produkcijo poskrbel Steven Wilson, ki je zatem produciral tudi albuma “Deliverance” (2002) in “Damnation” (2003). “Blackwater Park” pomeni prelomno točko kariere skupine, saj se je ta po izidu albuma približala širšim glasbenim množicam. Z njim je razširila tudi bazo svojih oboževalcev, ki je od tu dalje zaobjemala ljubitelje ekstremnih vej metala, starošolskega metala, pa tudi ljubitelje progresivnega rocka in progresivnega metala.

Ponatis albuma “Blackwater Park” bo vseboval tudi dodatno skladbo, to je koncertno verzijo The Leper Affinity.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki