Ozric Tentacles naznanjajo izid šesternega CD zaboja “Vitamin Enhanced”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2013
0 41

Ozric Tentacles, znameniti britanski psihadelični space rockerji, naznanjajo izid posebnega šesterega CD zaboja z naslovom “Vitamin Enhanced”. Nova glasbena zbirka skupine na voljo 9. 4. 2021, za njen izid pa bodo poskrbeli pri založbi Kscope Records.

Zbirke se bodo razveselili zlasti vsi najbolj goreči privrženci skupine, saj gre za dolga leta nedostopen in močno pogrešan niz prvih šestih albumov, ki so izšli le na kasetah, in sicer: “Erpsongs” (1985), “Tantric Obstacles” (1985), “Live Ethereal Cereal” (1986), “There Is Nothing” (1986), “Sliding Gliding Worlds” (1988) in “The Bits Between the Bits” (1989).

Novi šesterni zaboj bo spremljala tudi skrbno oblikovana, razkošna in podrobna knjižica, vsi albumi pa so ob tej priložnosti doživeli zvočno remasterizacijo s strani šefa skupine Ozric Tentacles Eda Wynnea, ki se je tega lotil v svojem studiu Blue Bubble na Škotskem. To je nasploh prvič v karieri skupine, da se je Wynne lotil sam osebno miksa in masterzicije določenih Ozric Tentacles skladb.

Kot veleva zgodovina, so Ozric Tentacles svojih prvih šest albumov izdajali samostojno, se pravi v samozaložbi, prav tako pa so za tisk kaset poskrbeli povsem sami, lastnoročno. Te kasete so bile dostopne le na koncertnih in festivalskih nastopih. To pomeni, da jih je skupina prodajala izključno sama. Leta 1993 so te albume izdali na CD-jih, pri čemer so v novembru tistega leta prav tako izšli v skupnem zaboju, za kar je poskrbela neodvisna založba Dovetail Records. Originalni ponatis je bil količinsko omejen na vsega 5.000 kopij.

Nedolgo zatem, je bila skupina deležna tožbe s strani prehranske tvrdke Kellogs, saj je naslovnica zaboja preveč očitno spominjala na naslovnico embalaže linije koruznih kosmičev, ki so jih proizvajali pri Kellogs. Zato so morali Ozric Tentacles zabojnik umakniti iz prodaje. Pri tem ni znano koliko so jih še uspeli prodati. Znano je le to, da je ta zabojnik v svojem izvirniku iz leta 1994 danes velika in iskana zbirateljska rariteta.

Šesterni CD zaboj “Vitamin Enhanced” lahko že prednaročite.

Na fotografiji: Ed Wynne med nastopom Ozric Tentacles 20. 10. 2013, v zagrebškem klubu Moćvara na Hrvaškem (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki