Paraf v živo! Na nosilcih zvoka in v zagrebškem klubu Boogaloo, 17.12.2022!

foto: Paulo Dukić
0 14

Prihaja novi album DELTA live 2022.

Koncert v zagrebškem klubu Boogaloo, sobota, 17.12.

Promocija live albuma in vinilne reizdaje kultnega albuma ‘‘Izleti’’.

Aprila letos je Paraf v novi, razširjeni postavi v riječkem Exportdrvu odigral koncert, na katerem so predstavili svoje tri legendarne albume (‘‘A dan je tako lijepo počeo’’‘‘Zastave’’ in ‘‘Izleti’), hkrati so prvič tudi v živo izvedli nov material. Publika je lahko zgodovinsko prvič poslušala tri nove skladbe ‘‘Bez lica’’, ‘‘Dosta!’’ in ‘‘Novi Berlin’’. Koncert je bil idealna priložnost za avdio/vizualni prikaz del, ki so nastale pred več kot 40 leti. Za punk netipična osemčlanska zasedba je predstavila stare skladbe v novih verzijah.

Prvi singel iz prihajajočega albuma je ‘‘Želim biti vojnik’’, ki je sicer originalno bil izdan že na albumu iz leta 1981 – ‘‘Izleti’’. To je eden izmed ključnih post-punk albumov na prostorih bivše Jugoslavije, v času objave pa je predstavljal še en revolucionaren korak za regionalno diskografijo. To je bil prvi album Parafov z ženskim vodilnim vokalom, ko je Pavica Čabrijan aka Vim Cola nadomestila Valterja Kocijančića. Skupini sta se takrat priključila še Mladen Ritchie Vičić na kitari in Raoul Varljen na klaviaturah, od prvotne postave pa so ostali še Zdravko Zdrave Čabrijan in Dušan Ladavac Pjer.

‘‘Izleti’’ so v tistem času močno vplivali na regionalno glasbo, nekatere skladbe iz albuma so postale soundtrack pomembnih filmov, Vim Cola pa je postala prva frontwoman novega vala. Posebna vinilna reizdaja (z dvema bonus skladbama) je must have za vse zbiratelje vinila in ljubitelje tega žanra. Objavljena je bilo letos v okviru založbe Dallas Records in tako se je zaključila trilogija special edition vinilnih reizdaj Parafov (‘‘A dan je tako lijepo počeo’’‘‘Zastave’’‘‘Izleti’’).

Riječki koncert Parafov je bil tudi posnet in bo kmalu na voljo tudi v CD obliki. Promocijski koncert bo 17.12. v zagrebškem klubu Boogaloo.

Trenutna osemčlanska zasedba Parafov združuje obe originalne zasedbe in je dodatno obogatena še z nekaterimi vrhunskimi glasbeniki. Paraf so: Pavica Čabrijan (vokal), Zdrave Čabrijan (bas, vokal), Raoul Varljen (klaviature), Valter Kocijančić (kitara, vokal), Deni Šesnić (kitara), Iva Močibob (vokal), Vava Simcich (kitara) in Alen Tibljaš (bobni), njihova energija na odru je must see v živo!

Poleg vrhunskega glasbeno-scenskega doživetja bo koncert v Zagrebu odlična priložnost za razširitev vaše vinilne kolekcije, zato si zabeležite datum (sobota, 17.12.) in se vidimo v Boogaloo-u!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki