Peter Gabriel bo album “i/o” izdal prvega decembra 2023 – znan je seznam dvanajstih skladb!

foto: Nadav Kander 2022
0 36

Peter Gabriel, sloviti britanski kantavtor, progresivnorockovska legenda in nekdanje prvo grlo ikonskih Genesis, je naposled le obelodanil datum uradnega izida njegovega novega studijskega albuma z naslovom “i/o”. Album bo izšel pri njegovi založbi Real World Records 1. 12. 2023.

Gabriel je izkoristil večino letošnjega leta za intenzivno promocijo materiala, ki se bo nahajal na njegovem prvem studijskem albumu po 21. letih odkar je izšel predhodnik “Up”.

Doslej izdane single je Gabriel predstavil ob polnih lunah, prav tako pa le te v alternativnih miksih, ki so izhajali ob praznih lunah. Ob tem je poskrbel tudi za serijo ločenih videov, ki so spremljali nekatere izdane single. Obenem je Gabriel že predstavil v živo svoj novi material na uspešno opravljenih turnejah po Evropi in ZDA v letošnjem letu. Ker je Peter doslej predstavil deset singlov, album pa vsebuje dvanajst skladb, bosta v novembru in decembru, to je do konca letošnjega leta, izšla še dva nova singla.

Glede na serijo takšnih in drugačnih miksov posameznih singlov, pa je le te bilo treba spraviti v red. Tako bo album “i/o” izšel v dveh osnovnih varietetah. ‘Svetlem’ in ‘temnem’ miksu. Za miks imenovan ‘Bright Side’ je poskrbel Mark ‘Spike’ Stent, za ‘Dark Side’ pa Tchad Blak. Obstaja pa tudi album obdelan v tretji miks varieteti in se imenuje ‘In-Side Mix’. Ta bo v Dolby Atmosu dostopen v 3 CD verziji, ki bo vsebovala še dodatni Blu-ray.

Na novemu albumu spremlja Gabriela njegova stalna glasbena ekipa, to so: kitarist David Rhodes, basist Tony Levin in bobnar Manu Katché, za ta album pa se je sloviti glasbeni umetnik povezal tudi z Brianom Enom, klaviaturistom Tomom Cawleyem, tu sta tudi Josh Shpak in Paolo Fresu, ki sta prispevala trobente, pa čelistka Linnea Olsson in klaviaturist Don E, medtem ko je Gabrielova hči Melanie za album prispevala spremljevalne vokale.

Album “i/o” bo izšel kot dvojni LP ‘Bright Side Mix’, dvojni LP ‘Dark Side Mix’, nadalje kot dvojni CD (v ločenih miksih), dvojni CD z Blu-rayem (ta bo ob svetlem in temnem miksu vseboval še ‘In-Side Mix’), kot četverni LP in Blu-ray zaboj z dodano knjigo obširnim esejem ter plakatom. Slednji format bo dostopen od 8. 3. 2024 dalje.

Album “i/o” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na albumu “i/o” se glasi:
1. Panopticom
2. The Court
3. Playing For Time
4. i/o
5. Four Kinds Of Horses
6. Road To Joy
7. So Much
8. Olive Tree
9. Love Can Heal
10. This is Home
11. And Still
12. Live and Let Live


Peter Gabriel – “i/o” (Real World Records, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki