Porcupine Tree predstavljajo novi single “Of The New Day”

foto: Alex Lake 2022
0 91

Porcupine Tree, britanska progresivnorockovska formacija, ki je pred časom najavila vrnitev na sceno z novim albumom, prav tako pa bo v letošnjem letu obiskala ponovno odre stare evropske celine, predstavljajo video in single nove skladbe Of The New Day, ki ga lahko prisluhnete spodaj.

Porcupine Tree, ki delujejo po novem kot uradni trio, so istočasno dodali na seznam konertnih terminov nove datume severnoameriškega dela turneje, prav tako pa nameravajo nastopiti tudi v Mehiki in Čilu. Za nas nastanjene v Sloveniji, je aktualni in lokacijsko najbližji termin postavljen na 23. 10. 2022, ko nastopijo na Dunaju.

Single Of The New Day izhaja iz novega albuma skupine “Closure/Continuation”, ki je napovedan za 24. 6. 2022, pri založbi Music For Nation. Gre prvi studijski album skupine po albumu “The Incident”, ki je izšel leta 2009.

Stevev Wilson, vodja in glavni vizionar skupine pravi v zvezi z novim singlom sledeče: “Of the New Day je skladba o ponovnem rojstvu, o izhodu iz teme. Zveni zelo preprosto in je prepoznavno atipična Porcupine Tree balada. Vendar le dokler ne ugotoviš, da gre v njej za nenehne časovne preskoke poliritmičnih notacij, vse od regularnega 4/4 takta, pa naprej do 3/4, 5/4 , 6/4 in 11/4 taktov, zato se skladba nikdar ne ustali v stabilnem ritmu.”

Wilson nadaljuje: “To je tisto kar počnemo Porcupine Tree včasih zelo dobro. Osnovna oziroma izhodna ideja deluje že skoraj intelektualno, če ne matematično, vendar pa se nato razvija popolnoma naravno in zelo dostopno. No, vsaj upam da ne vzbujamo občutka trmastega vztrajanja v kljubovalnem pametovanju, ali da slučajno želimo favorizirati tehnični pristop nad muzikalnostjo.”

Porcupine Tree bodo album “Closure/Continuation izdali kot standardni CD, dvojni vinil (v barvnih varietetah), kot tudi na kaseti. Na razpolago bo tudi trojni (brezbarvni) audiofilni vinilni zaboj z dodatnima skladbama Never Have in Population Three- De-luxe CD & Bluray zaboj pa bo vseboval tri dodatne skladbe Population Three, Never Have in Love In The Past Tense, instrumentalne verzija ter zvočno obdelavo visoke resolucije v tehniki 96/24 stereo, 5.1 and Dolby Atmos. Te posebne verzije albuma (zaboji) bodo opremljeni tudi z razkošno knjižico.

Album “Closer/Continuation” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na albumu:
1. Harridan (8:07)
2. Of the New Day (4:43)
3. Rats Return (5:40)
4. Dignity (8:22)
5. Herd Culling (7:03)
6. Walk the Plank (4:27)
7. Chimera’s Wreck (9:39)

Zasedba:
Steven Wilson – vokal, kitara, bas kitara
Richard Barbieri – klaviature, sintetizatorji
Gavin Harrison – bobni, tolkala


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki