Pred koncertom Alestorm 15. 11. 2023 v Zagrebu bodo nastopili Elvenking in Keops!

0 55

Organizator bližajočega se koncerta škotske pirate metal senzacije Alestorm, ki je napovedan v zagrebškem Boogalooju za sredo 15. 11. 2023 sporoča, da bodo pred koncertom Alestorm v vlogi posebnih gostov nastopili italijanski Elvenking, koncertni večer pa odprli Hrvati Keops.

Uradna koncertna napoved!

Nakup vstopnic je še vedno na voljo!

FaceBook dogodek!

Elvenking so italijanski power/folk/progressive metalci, ki so bili ustanovljeni konec oktobra 1997. Skupino sta ustanovila dva prijatelja, oba kitarista, z imeni Aydan in Jarpen, oba pa je družila strast do heavy metal glasbe, kot tudi folklore. Nedolgo zatem, to je v marcu 1998, se jima je priključil basist Sargon. Sledila je priključitev pevca Damnagorasa ter še pred koncem istega leta bobnarja Zenderja. Do danes so Elvenking izdali enajst studijskih albumov in en demo. Glasba skupine je navdahnjena nad različnimi žanri in črpa navdih iz metala, folka, hard rocka, popa, progresivnega rocka, pa tudi klasike. FB: https://web.facebook.com/elvenking.official/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=99C1UpJUXdY
SP: https://open.spotify.com/artist/09b5OcuIELTdD7FfzQzcdB

Keops, bend z naslovom stalnega prebivališča v Zagrebu, a s koreninami nastanka na Reki, je s svojim albumom “Road to Perdition” ter sklenitvijo pogodbe z nemško založbo NoCut, krenil pred tremi leti na osvajanje mednarodnega prizorišča. Prvenec skupine je požel pozitivne kritike, mdr. tudi v največjih tujih metalskih revijah, kot sta Rock Hard in Metal Hammer, prav tako pa so si Keops odprli vrata na podlagi zelo prepričljivih koncertnih nastopov po celi Evropi. Doslej so Keops delili oder s kultnimi nemškimi metalci Rage, za njimi je evropska turneja z legendarnimi thrash metalci Overkill in Exhorder, v naslednjem letu pa sledi klubska turneja po Nemčiji in nastopi na nekaterih regijskih festivalih, kjer bodo Keops že promovirali svoj prihajajoči novi studijski album za katerega obljubljajo še trši zvok, glede na predhodnik.
FB: https://web.facebook.com/keopsband
YT: https://www.youtube.com/watch?v=aqXdvu6L6fM
SP: https://open.spotify.com/artist/4E75WvFhVvLUE0t7mIEUye
FB event: hhttps://www.facebook.com/events/219304597826925

Alestorm je škotska heavy metal skupina, ustanovljena v Perthu na Škotskem. Za njihovo glasbo je značilna piratska tematika, zato so jih številni kritiki in njihovi oboževalci poimenovali ‘pirate metal. Skupino trenutno sestavljajo glavni vokalist in klaviaturist Christopher Bowes, basist Gareth Murdock, bobnar Peter Alcorn, klaviaturist Elliot Vernon, ki skrbi tudi za ‘grčanje’ in kitarist Máté ‘Bobo’ Bodor. Po podpisu pogodbe z založbo Napalm Records leta 2007 so 25. januarja 2008 izdali svoj prvenec “Captain Morgan’s Revenge”. Drugi album “Black Sails at Midnight” je izšel 27. maja 2009, tretji album skupine “Back Through Time” pa 3. junija 2011. Četrti album “Sunset on the Golden Age” so Alestorm izdali avgusta 2014, peti album “No Grave But the Sea” pa 26. maja 2017. Šesti album “Curse of the Crystal Coconut” je izšel 29. maja 2020, sedmi in najnovejši album “Seventh Rum of a Seventh Rum” pa so Alestorm izdali 24. junija 2022. Skupina ima do tega dne v karieri in v žepu tudi en koncertni album in pet EP-jev. Glavni vokalist Christopher Bowes, ki sodeluje tudi z power metalci Gloryhammer, prispeval svoj glas za piratsko ekipo v videoigri “Pirates, Vikings and Knights II”. Skupina je nedavno tega napovedala novi EP z naslovom  “Voyage of the Dead Marauder”, ki bo izšel v spomladi leta 2024, pri avstrijski založbi Napalm Records. Alestorm so zaradi svojega lucidnega pristopa, ki ga vpenjajo v svojo odrsko pa tudi aranžersko pojavo, postali skozi čas izjemno priljubljena odrska atrakcija, ki zbere na koncertih tudi po več tisočglavo množico. So garant porogljive zabave, ki ne usiha skozi koncert.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki