Preiskava zoper pevca skupine Rammstein Tilla Lindemanna je ustavljena!

foto: NINA GRAD 2013
0 183

Nemško tožilstvo je ustavilo preiskavo zoper pevca skupine Rammstein Tilla Lindemanna. Pevec naj bi bil obtožen neprimernega vedenja v zaodrju enega izmed koncertov in spolnega napada, vendar Deutsche Welle zdaj poroča, da preiskovalci niso uspeli zagotoviti nobenih dokazov, ki bi potrdili obtožbe.

Obtožbe proti Lindemannu so se prvič pojavile v spletni objavi oboževalke Shelby Lynn, ki je trdila, da so ji 22. maja na predkoncertni zabavi v Litvi nasuli v pijačo substance, kasneje pa naj bi bila polna modric, prav tako pa naj bi bruhala. Lynnova je dodala tudi, da je med koncertnim odmorom v sobi zaodrja naletela na Lindemanna, ki naj bi jo z namigi skušal prepričati v spolne odnose, a je to zavrnila.

Rammstein so v povratni izjavi za javnost hitro ovrgli vse obtožbe, vendar pa so se zadeve začele komplicirati zlasti potem, ko je veliko privržencev skupine pritrdilo, da je nekdo, ki sodi v ožji krog skupine (recimo ‘insider’) na takšnih predkoncertnih zabavah redno izbiral punce oziroma oboževalke skupine ter jih kasneje predstavil Lindemannu, prav tako pa so pritrdili o lastnih opažanjih glede tega, da so bile nekatere med njimi pri tem tudi omamljene.”

Junija so tožilci v Litvi sporočili, da ne bodo sprožili preiskav v zvezi z obtožbami Lynnove, zdaj pa so jim sledili tudi nemški organi, saj niso mogli zbrati pričevanj domnevnih žrtev in niso našli dokazov, da je Lindemann spolno napadel Lynnovo, kot tudi ne tega, da naj bi bile pri tem uporabljene tudi prepovedane substance.

Lindemannovi pravni zastopniki so v zvezi s tem podali izjavo: “Hitra prekinitev preiskovalnega postopka s strani berlinskega državnega tožilstva kaže na to, da ni dovolj dokazov, da bi naša stranka domnevno storila spolni delikt.”

Vse preiskave so bile ustavljene tudi v zvezi z obtožbami proti Aleni Makejevi, nekdanji članici ožjega kroga skupine Rammstein, ki je bila obtožena, da je izbirala dekleta, ki jih je vodila v zaodrje. Ugotovljeno je bilo, da ni dovolj dokazov, ki bi potrdili, da je Makejeva vpletena v kriminalno dejanje.

Na fotografiji: Till Lindemann med nastopom Rammstein v Ljubljani 30. 4. 2013 (RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane, foto: NINA GRAD). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki