Preminil je Horst Franz – organizator Bang Your Head!!! festivala!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2013
0 164

V 60. letu starosti je preminil organizator znamenitega festivala Bang Your Head!!!, ki je potekal vsako leto v nemškem mestu Balingen, Horst Franz (Horst Odermatt). Obenem je Horst vrsto let (točneje od leta 2006 dalje) organiziral tudi festival Rock Of Ages, ki bo izpeljan tudi letos v nemškem kraju Seebronn – oziroma v neposredni bližini Horstovega rodnega mesta Rottenburg Am Neckar. Horst je bil od začetka devetdesetih sicer dejaven mdr. tudi kot urednik težkozvočne glasbene revije “Heavy, Oder Was!?”.

Možakar nadvse simpatičnega značaja, je s svojo večno vedrino, ki jo je vsakokrat izžareval na festivalskem prizorišču ogromnega balingenskega odra, navdajal z izjemno ljudskostjo in dostopnostjo. Za festival BYH!!! je dobesedno živel in dihal.

Ko je prišla pandemija, so se temelji njegovega festivala pričeli nezadržno majati in rušiti. Še posebej potem, ko je Horsta doletel hud zaplet delovanja srca (srčni zastoj, pri čemer je ostala funkcionalna le leva srčna stran, ki je prevajala vsega 10 % krvi), Kmalu zatem so ugotovili tudi to, da boleha za levkemijo. Ob vsem tem je Horst bolehal tudi za sladkorno boleznijo tipa 2.

Polagoma ugašajoče Horstovo zdravje je botrovalo vsakoletnim odpovedim festivala Bang Your Head!!! nad katerim je držal roko celih 24. let. BYH!!! festival je bil zadnjič izpeljan leta 2019!

Ne glede na to, da je presaditev kostnega mozga sprva delovala kot uspešen kirurški poseg, pa je pričelo Horstovo zdravje kasneje znova usihati. Ena izmed osrednjih figur nemške organizacije koncertnih in festivalskih dogodkov se je tako poslovila za vedno.

Horst je bil pomemben gradnik nemške trdozvočne scene oziroma heavymetalskega utripa, saj je v vseh letih izvedbe festivala številnim novim izvajalcem, ki so na začetkih kariere potrebovali izdatno promocijsko podporo, ponujal možnost, da se izkažejo na odru Bang Your Head!!! festivala – to je na ogromnem odru in pred številno publiko. Za mnoge med temi izvajalci je bil ta nastop odskočna deska in začetek uspešnega prodora, pri ustvarjanju artistične prepoznavnosti na globalni ravni!

V imenu ekipe RockLine izrekamo iskreno sožalje najožjemu krogu Horstove družine in prijateljev!

Na fotografiji: Horst Franz (na levi) ob zaključnem nagovoru publiki 13. 7. 2013 po izvedbi Bang Your Head!!! festivala (RockLine fotoarhiv 2006-2024, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo drugega dne festivala, ki so ga sklenili Accept, lahko preberete TUKAJ!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki