Prihaja 26. Jazz Cerkno 2021 mednarodni festival!

0 35

Letošnji festival Jazz Cerkno bo tokrat potekal sredi julija, in sicer na istem prizorišču kot lani, na parkirišču pri Stari ETI, ki je le deset minut hoje iz centra mesta. Med 15. in 17. julijem bomo lahko prisluhnili nastopom desetih mednarodnih in slovenskih zasedb, ki bodo postregle s sila raznolikim naborom jazzovskih muzik. Od takih, ki se spogledujejo s tradicionalno in klasično glasbo prek eksperimentalnih pristopov, ki obsegajo tako elektroniko kot minimalizem, do svobodnjaške improvizacije in domiselnega naslanjanja na jazzovsko preteklost.

Na odru našega festivala se bodo zvrstili glasbenice in glasbeniki iz ZDA, Švedske, Grčije, Italije, Avstrije, Poljske, Srbije in Slovenije. Vsi domači jazzisti se bodo predstavili z mednarodnimi zasedbami, ki bodo imele v Cerknem premierni slovenski nastop. Prvič v Sloveniji pa bomo slišali tudi večino mednarodnih zasedb. Poleg glavnega programa, ki bo potekal pod pokritim šotorom, smo tako kot vsa leta doslej pripravili še bogat spremljevalni program z razstavo, okroglo mizo, dodatnimi koncerti in delavnicami. Vstopnice so že v prodaji!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki