Projekt Luminescence najavlja izid albumskega prvenca “L#I”

0 70

Sani Može je ravnokar oznanil vrnitev projekta Luminescence z novim, prvim albumom, ki nosi naslov “L#I”. Album prinaša več unikatnih vibracij, ki sežejo globoko v ušesa vsakega poslušalca in so opazno drugačne od teh slišanih na prej izdanem demotu “From darkness …”.

Luminescence je glasbeni projekt, ki je nastal v letu 2017. Sani in Dominik sta skupaj iskala svojo glasbeno pot in jo s začetkom ustvarjanja svoje glasbe, tudi našla. Skupaj sta napisala kar nekaj venčkov, vendar jih veliko ni in ne bo nikoli ugledalo luč sveta. Na tak način sta sploh poskušala najti tisti svoj način dela, pisanja in ustvarjanja. Izmed vseh pesmi jih je šest ugledalo luči sveta na prvi demo zgoščenki “From Darkness …”, ki je izšla v začetku 2019. Kasneje je projekt malce ugasnil, saj je motivacija upadla potem, ko je Dominik projekt prepustil Saniju. Le ta je po večmesečnem odmoru prijel kitaro v roke in začel z nadaljnjim ustvarjanjem.

Prihajajoči album bo ugledal luč sveta 20. junija. Kot pravi Sani, za zdaj samo na vseh online platformah, kasneje pa mogoče tudi v fizični obliki. Trenutno je mogoče že poslušati prvi single z naslovom Cheerless, ki ga je premierno objavil na Youtube in Bandcamp.

Neki glasovi pravijo, da je Sani celoten postopek izdelave albuma opravil v svoji dnevni sobi. “V ta izdelek sem res vložil veliko truda in se med ustvarjanjem tudi veliko naučil. Instrumenta se itak nikoli ne nehaš učiti, tokrat pa sem se lotil tudi miksanja in masteriziranja albuma” pravi obraz Luminescence. “Rad bi se samo zahvalil Mateju Srebrniču za pomoč in usmerjanje pri celotnem procesu” je še dodal Sani. 

L#I sestavlja sedem pesmi, od katerih je prva kratek uvod. Vse kompozicije so instrumentalne, polne težkih rifov in rahlo nežnejših clean delov. V kolikor ste pri poslušanju pozorni, lahko slišite veliko glasbenih skupin in kitaristov, ki so vplivali na Luminescencovo ustvarjanje albuma. Po Sanijevih besedah so nanj najbolj vplivali Rabea Massaad (Toska, Dorje), Plini, Dream Theater, Jinjer in Sithu Aye.

Po slišanem lahko rečemo, da je Sani vendarle našel svoj stil in način ustvarjanja in izražanja skozi glasbo. “Da, sicer sam delam zase, delam, ker mi je nekaj najlepšega pisat muziko, ustvarjati, komponirati. Sčasoma nastane komad in zakaj ne bi tega delil s svetom. Morda bo še komu všeč in bo v moji muziki užival tako kot jaz.” Dodal je še: ”V določenih delih pesmi je čutiti mojo jezo, v določenih moje veselje. Nekateri deli sploh nimajo smisla, v nekaterih pa še vedno vidim točno kdaj in kako sem ga napisal”.

Se sprašujete, zakaj naslov L#I? Sani pravi, da je prvotno bil mišljen kar preprost naslov Luminescence, vendar je kasneje dodal še #1, kar bi pomenilo, da je to prvi album. Tega je kasneje še dodelal in spremenil številko v črko i. 


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki