Rain predstavljajo podrobnosti novega albuma “Radio Silence”

Rain 2022 (press/promo)
0 25

Rain, britanska progresivnorockovska formacija v kateri sodelujeta nekdanji IQ in Arena basist John Jowitt ter nekdanji Frost* in IQ bobnar Andy Edwards, predstavljajo podrobnosti novega in skupno drugega albuma “Radio Silence”, ki bo izšel preko založbe Giant Electric Pea ob koncu letošnjega januarja – natančneje povedano 27. 1. 2023.

“Snemanje novega albuma ne bi moglo izpasti bolj drugačno, kot je to veljalo za ‘Singularity’ iz leta 2020”, pravi Jowitt in dodaja: “Medtem ko je bil prvi album rezultat ‘lockdown’ izolacije, je ‘Radio Silence’ nastal kot rezultat sodelovanja, pri čemer smo uporabili množico posnetkov in linij, ki smo jih posneli v studiu Marka Westwooda v Worcestershireu.” 

Jowitt nadaljuje: “Album ‘Radio Silence’ predstavlja Rain v novi podobi, saj smo na albumu zelo sproščeno razširili naš zvočni domet, ko primerjamo material z ‘Singularity’. Album je trši, bolj udarjajoč, pri tem pa zadržuje elemente funka in jazza, z vodilnimi vokali Roba Groucutta (tudi klaviature in kitara op. p.), Mirrona Webba (tudi kitara) in po novem tudi mene.”

Spodaj lahko preverite promocijski izvleček nove skladbe Genaú. Gre za otvoritveno skladbo novega albuma, ki jo je skupina izvajala že v marcu 2022 na nastopu v sklopu nizozemskega festivala Prog Dreams IX.

Več o Rain!

Seznam skladb na albumu “Radio Silence”:
1. Genaú
2. Hypnosis
3. Something New
4. Radio Silence
5. Solid State
6. Bring it Back
7. Never Ending Circle
8. Winter Sun
9. Fear in the Night

Zasedba:
Rob Groucutt – vokal, kitara, klaviature
Mirron Webb – vokal, kitara
Andy Edwards – bobni, dodatni instrumenti
John Jowitt – bas kitara

Album so producirali Mark Westwood in Rain, naslovnico zanj je ustvaril Phil Jolly.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki