Red Hot Chili Peppers se je znova priključil John Frusciante

0 132

Red Hot Chili Peppers so potrdili, da se je v njihove vrste vrnil kitarist John Frusciante, potem ko je skupino po desetih letih sodelovanja zapustil Josh Klinghoffer.

Frusciante se je tako Red Hot Chili Peppers priključil še tretjič v glasbeni karieri, prvič že leta 1988, ko je takrat zamenjal Hillela Slovaka (slednji je preminil kasneje istega leta).

Red Hot Chili Peppers so v zvezi s tem podali sledečo uradno izjavo:

“Red Hot Chili Peppers razglašamo, da gremo Josh Klinghoffer, ki je, kot kitarist, pri nas prebil zadnjih deset let in Red Hot Chili Peppers, vsak svojo pot.”

“Josh je izjemen glasbenik, ki ga vsi spoštujemo in imamo radi. Globoko smo mu hvaležni za čas, ki smo ga preživeli z njim in za nešteto darov, ki jih je delil z nami.”

“Obenem z velikim navdušenjem naznanjamo, da se je John Frusciante znova priključil naši skupini.”

Frusciante je igral kitaro na prebojnih albumih zasedbe Red Hot Chili Peppers in sicer “Mother’s Milk” (1989) in “Blood Sugar Sex Magik” (1991), a v skupini ni več našel lagodja, potem ko je skupino zajel velikanski komercialni uspeh.

K Red Hot Chili Peppers se je John Frusciante znova vrnil leta 1999 ter prispeval kitaro za album “Californication”, prav tako pa je igral na albumih “By The Way” in “Stadium Arcadium”. S skupino se je znova razšel leta 2009, ko ga je zamenjal Josh Klinghoffer, ki je igral na albumih “I’m With You” in “The Getaway”.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki