Rob Moratti napoveduje album “Epical” s singlom “Can I Hold You For A While”

Rob Moratti 2022 (press/promo)
0 73

Rob Moratti, vrhunski kanadski vokalist, znan po sodelovanju pri kanadskih art rock ikonah Saga in AOR senzaciji Final Frontier, bo 9. 12. 2022, pri založbi Frontiers Music Srl., izdal novi studijski album z naslovom “Epical”.

Vsled njegove promocije predstavlja imenitni vokalist in komponist prvi single z albuma za skladbo Can I Hold You For A While, ki jo lahko preverite spodaj.

Moratti, ki se ga nemara nekateri spominjate potem, ko je za krajši čas vskočil v čevlje originalnega pevca skupne Saga, Michaela Sadlerja ter posnel z legendarno skupino album “Human Condition (2009), slovi po unikatnem in originalnem vokalu, s katerim dosega izjemen vokalni rang.

Moratti je v karieri izdal že štiri vrhunske samostojne studijske albume, ki združujejo elemente melodičnega rocka in AOR glasbe obenem pa skladbe rade koketirajo občasno tudi z elementi progresivnega rocka.

Na petem studijskem albumu, ki bo izšel torej pri založbi Frontiers Music Srl., bo Robu delala v studiu znova družbo zavidljiva ekipa vrhunskih in svetovno priznanih glasbenikov. Za solaže bo skrbel Joel Hoekstra (Whitesnake, ex-Night Ranger), base bo odigral kralj fretless basa Tony Franklin, za bobnarja je Rob izbral Felixa Borga, ki se je vpisal na album tudi, kot soavtor nekaterih skladb, medtem ko je za klaviature poskrbel Fredrik Bergh (Bloodbound, ex-Street Talk). Poleg Bergha in Boerga, sta svoje avtorske veščine pri skladanju materiala prispevala še: Ulrick Lönnqvist in Pete Alpenborg. Slednji je prispeval tudi igranje ritem kitare in klaviatur.

Moratti je pričel svojo profesionalno kariero v začetku devetdesetih, kot glavni vokalist in temeljni komponist svoje zasedbe Moratti. S skupino je opozoril nase na Japonskem in v Evropi, leta 2002, pa je ustanovil Final Frontier, s katero je izdal štiri odlične melodično metalske albume, vidno navdahnjene nad elementi AOR glasbe.

Pevčevi talenti nso ostali neopaženi niti v taboru legendarne multi-platinaste, progresivnorockovske in artrockovske formacije iz Kanade Saga, ki so ga leta 2008 sprejeli v svoje vrste. Kot del postave je s skupino izdal album “Human Condition”, ki je izšel leta 2009, pri nemški založbi Insideout Music, temu pa je sledila tudi koncertna turneja (v Evropi so odpirali koncertne večere pred Saga, britanski art rockerji It Bites).

Rob je v preteklosti sodelval z mnogimi vrhunskimi glasbeniki, vštevši imena, kot mdr.: Joel Hoekstra (Whitesnake, TSO, ex-Night Ranger), Reb Beach (Whitesnake. Winger), Tony Franklin (ex- Blue Murder, The Firm), Brian Doerner (Saga), Ian Crichton (Saga) in Steve Augeri (ex-Journey).

Album “Epical” lahko že prednaročite.

Znan je seznam skladb na albumu “Epical”:
1. Can I Hold You For A While
2. Masquerade
3. Nothing Left To Say
4. Valerie
5. Hold On
6. For The Rest Of My Life
7. Stay The Night
8. Love
9. Crash And Burn
10. You Keep Me Waiting
11. Strangers

Zasedba:
Rob Moratti – vokal, spremljevalne harmonije
Joel Hoekstra – ritem in solo kitare
Pete Alpenborg – ritem kitare in klaviature
Tony Franklin – bas kitara
Felix Borg – bobni in tolkala, klaviature na skladbi št. 11

Sodelujoči glasbeni:
Fredrik Bergh – klaviature na skladbi št. 6

Album je produciral, miksal in masteriziral Rob Moratti.

Več o Robu Morattiju:
https://www.robmoratti.net
https://www.facebook.com/rob.moratti
https://www.instagram.com/rob_moratti
https://www.twitter.com/RobMoratti
https://www.youtube.com/channel/UCCbVrew2ME3BR–6eRUkChw


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki