Samael z vinilnima ponatisoma albumov “Rebellion” in “Eternal”

foto: NINA GRAD 2013
0 54

Založba Transcending Records pripravlja količinsko striktno omejeni nakladi vinilnih ponatisov dveh Samael albumov “Rebellion” in “Eternal”.

“Rebellion” je izšel leta 1995 pri založbi Century Media, na njem pa se nahajajo skladbe, ki so bile izpuščene iz albuma “Ceremony Of The Opposites”. Gre za prelomni album, s katerim so se Samael slogovno odmaknili od preteklih studijskih del, pričeli izdatneje eksperimentirati z zvokom in tako zapustili vode klasičnega black metala. EP je vseboval tudi dve povsem novi skladbi, skladbe novih aranžmajev in dve predelavi Alice Cooperjevih izvirnikov I Love The Dead in Static Journey. Naslovna skladba EP-ja je tudi prva Samael skladba, ki je bila posneta s programiranimi bobni.

“Rebellion” bo ponovno izšel 28. 5. 2021, v treh različnih barvnih formatih, vsak od teh bo natisnjen v 200 kopijah. Lahko ga že prednaročite.

“Eternal” je peti studijski album skupine, Izšel je leta 1999 pri založbi Century Media in bil posnet ter zmiksan v švicarskem Montrauxu in tamkajšnjem famoznem studiu Mountain (danes je studio predelan v muzej zasedbe Queen). Album je produciral pokojni rock producent David Richard (Queen, David Bowie, Iggy Pop). Zvok albuma je zategadelj zagledan v čase sedemdesetih, vendar z sodobnim pristopom komponiranja glasbe, Ta album je Samael odprl vrata do večje prepoznavnosti ter jim prinesel kopico odmevnih turnej na kateri so nastopali z Grip Inc. in Lacuna Coil, po ZDA pa v družbi Monstrosity, Epoch of Unlight in Dimmu Borgir.

Vinilni ponatis albuma “Eternal” bo dosegljiv 25. 6. 2021, prav tako v treh različnih barvnih verzijah, s po 200 kopijami, na barvni vinil. Svojo verzijo ponatisa lahko že prednaročite.

Na fotografiji: Vorph med nastopom Samael 23. 7 2013, v sklopu tolminskega festivala Metaldays (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine reportažo s tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki