Savatage albuma “Gutter Ballet” in “Streets” med najboljših deset nemške ‘Album Top 100’ lestvice!

earMUSIC
3 150

Savatage, kultna ameriška heavy metal in progresivnometalska zasedba, je s ponatisoma albumov “Gutter Ballet” in “Streets – A Rock Opera” korenito pretresla vrh nemške glasbene lestvice sto najbolje prodajanih albumov. Album “Gutter Ballet” je pristal na sedmem mestu, “Streets – A Rock Opera” pa na devetem.

V lanskem avgustu je nemška založba earMUSIC zagnala kampanjo ponatisa dvanajstih studijskih albumov skupine. Albuma Streets – A Rock Opera in Gutter Ballet sta doživela ponatis 29. 4. 2022, ostalih pet albumov pa bo doživelo ponatis do konca letošnjega leta. Album “Gutter Ballet”, je glede na predhodnik “Hall Of The Mountain King” prinesel kreativni premik v progresivnometalske vode, medtem ko velja konceptualni album “Streets – A Rock Opera” za mnoge ‘magnum opus’ skupine Savatage.

Oba albuma sta na razpolago v standarsdnih verzijah, kot črna 180 gramska vinila, pri čemer je “Streets – A Rock Opera” dvojni album. Prav tako sta na razpolago v količinsko striktno omejenih verzijah barvnih vinilov, pri čemer je k albumu “Gutter Ballet” dodan ločeno še dvanajstinčni single Thorazine Shuffle s koncertno verzijo When The Crowds Are Gone, dodano na B-stran singla, ki izvira iz enega od Savatage koncertov na severnomariškem delu njihove takratne Gutter Ballet turneje.

Ponatise albumov lahko že naročite.


3 Comments
 1. Dusica says

  Malo z zamudo, vse najboljše za rojstni dan glavnemu uredniku, pa prosim ne zapreti strani, tudi če so kdaj tehnične motnje.
  P.s. Odkrila še en mladi talent, zelo dober vokal, Tommy Johansson.
  https://youtu.be/zoGJ7mxNq0M

 2. Dusica says

  Aleš, malo z zamudo, vse najboljše za rojstni dan. 🙂 RL pa itak naj ostane še naprej tako dobra stran.
  Odkrila še en mladi talent iz Švedske, zelo dober vokal ima, Tommy Johansson. 🙂

  https://youtu.be/zoGJ7mxNq0M

  1. Dusica says

   Komentarj objavi z nekaj minutno zamudo, sem mislila, da prvi ni šel čez. 🙂

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki