Saxon predstavljajo ekskluzivni video iz zakulisja snemanja albuma “Inspirations”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2013
0 66

Saxon – N.W.O.B.H.M. ikone, bodo 19. 3. 2021 izdali kompilacijo priredb z naslovom “Inspirations”. Za njen izid bodo poskrbeli pri založbi Silver Lining Music.

Vsled promocijskih aktivnosti so Saxon pravkar naložili na svoj You Tube profil krajši video iz zakulisja, ki oriše zgodbo nastajanja kompilacije “Inspirations” in ki vodi gledalca naravnost na prizorišče Brockfield Hall v angleškem Yorkshireu, kjer je bil material posnet.

Saxon so pred tem Saxon predstavili že tri videe predelav izvirnikov rock klasik. Sem sodijo: Paperback Writer (The Beatles), Speed King (Deep Purple) in Paint it Black (The Rolling Stones). Vse tri lahko preverite spodaj.

Zbirko enajstih skladb (seznam se nahaja spodaj) lahko že prednaročite!

Famozni Saxon vokalist Peter Rodney ‘Biff’ Byford je v zvezi s kompilacijo povedal: “Želeli smo ustvariti album, ki temelji na skladbah izvajalcev, ki nam bile v navdih, da smo ustvarili vso našo glasbo in da jo ustvarjamo tudi dalje. Zame je bilo še posebej zanimivo preveriti, kako funkcionira in kaj zmore moj vokal ob izvedbi skladb, ki jih nisem prepeval že zelo dolgo časa.”

“Skladb, ki smo jih izbrali za to zbirko, nismo želeli pretirano spreminjati. Odigrali smo jih v našem slogu – slogu skupine Saxon. Prav tako je pomembno, da lahko delimo z našimi privrženci v teh temnih časih nekaj iskrenih trenutkov zabave”, dodaja legendarni pevec.

Seznam skladb na albumu “Inspirations” se glasi:
1. Paint It Black (The Rolling Stones)
2. Immigrant Song (Led Zeppelin)
3. Paperback Writer (The Beatles) 
4. Evil Woman (Black Sabbath) 
5. Stone Free (Jimi Hendrix) 
6. Bomber (Motörhead)
7. Speed King (Deep Purple) 
8. The Rocker (Thin Lizzy) 
9. Hold The Line (Toto)
10. Problem Child (AC/DC) 
11. See My Friends (The Kinks)

Na fotografiji: Biff Byford med nastopom Saxon 12. 7. 2013 v sklopu nemškega festivala Bang Your Head!!! v mestu Balingen, kjer so Saxon nastopili v vlogi glavnih nosilcev prvega dne festivala (RockLine fotoariv 2006-2021, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki