Saxon predstavljajo priredbo Nazareth izvirnika “Razamanaz”

Silver Lining Music 2023
0 44

Saxon, britanski rustikalni strici metala, napovedujejo nadaljevanje albuma priredb “Inspirations”, ki je izšel marca 2021, ki so ga naslovili zelo pomenljivo kot “More Inspirations”. Novo kompilacijo priredb je že mogoče prednaročiti.

Na novem albumu priredb, ki je napovedan za 24. 3. 2023 pri založbi Silver Lining Music, se boste lahko naužili mdr. priredb izvajalcev Alice Cooper, Rainbow, ZZ Top, Cream, Nazareth in The Who. V striktni Saxon maniri in režiji. Spodaj najdete seznam.

Spodaj je na voljo drugi single oziroma druga priredba s prihajajoče kompilacije. Tokrat so se Saxon odločili da se preizkusijo v preigravanju skladb škotskih rock legend Nazareth. Izbrali so njihovo klasiko Razamanaz. Prisluhnete ji lahko spodaj.

Sredi letošnjega januarja so Saxon predstavili prvo priredbo, in sicer svojo verzijo Sensational Alex Harvey Band originala The Faith Healer, ki izvira iz leta 1975. Ta skladba je predstavljala mnogim velik navdih, mdr. mlademu Nicku Caveu in kot ‘uči’ zgodovina rock in metal glasbe, so jo doslej priredili tudi že: The Cult, Fish, Helloween, Udo Dirkschneider in avstralski rockerji The Church.

Kompilacijo priredb “More Inspirations” je produciral pevec skupine Saxon Peter Rodney ‘Biff’ Byford, družbo pri tem opravilu sta mu v studiu delala njegov sin Seb Byford ter zvočni inženir Jacky Lehmann.

More Inspirations bo dostopna tako v črnem vinilu, kot na CD-ju, na razpolago bo kup različnih ‘svežnjev’, ki so na razpolago na uradni spletni trgovini skupine.

Datum izida zbirke priredb je napovedan kmalu po sklenitvi krajše evropske turneje, ki se je začela 8. 3. 2023 v Luksemburgu in sklenila 19. 3. 2023 v nemškem Ulmu. Pred Saxon so odpirali koncertne večere na teh koncertih hamburški heavy metalski veterani Rage.

Seznam priredb na “More Inspirations” se glasi:
1. We’ve Gotta Get Out of This Place
2. The Faith Healer
3. From the Inside
4. Chevrolet
5. Substitute
6. Gypsy
7. Man On the Silver Mountain
8. Detroit Rock City
9. Razamanaz
10. Tales of Brave Ulysses

#Saxon #MoreInspirations #Razamanaz


Saxon – “More Inspirations” (Silver Lining, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki