Sepultura predstavljajo video priredbe U2 izvirnika “Bullet the Blue Sky”

SEPULTURA 2021 (press/promo)
0 89

Sepultura, brazilske ikone thrash metala, so pred dvema tednoma izdali poseben vinilni zaboj “Sepulnation” (naročilo), ki obeležuje dekado delovanja skupine med letoma 1998 in 2009, oziroma prvih deset let potem, ko je v članskih vrstah na mestu vokalista Maxa Cavalero zamenjal Derrick Green.

Spodaj lahko preverite novi video za skladbo oziroma priredbo singla Bullet The Blue Sky, ki v izvirniku pripada zasedbi U2.

“Sepulnation” vsebuje torej prevo ero Sepulture z Derrickom Greenom na vokalu in vsebuje niz petih albumov:  “Against” (1998), “Nation” (2001), “Roorback” (2003), “Dante XXI” (2006) in “A-Lex” (2009). Vinilni in CD variaciji zaboja vsebujeta še dodatni EP iz leta 2002 imenovan “Revolusongs”.

Zasedba skupine je v tej eri, z izjemo enega albuma, ostala tako rekoč nespremenjena, in sicer: Derrick Green (vokal), Andreas Kisser (kitara), Paulo Jr. (bas kitara) in Igor Cavalera (bobni). Potem, ko je Igor v času po izidu albuma “Dante XXI” skupino leta 2006 zapustil, so Sepultura na njegovo mesto rekrutirali Jeana Dolabello, ki je s skupino posnel album “A-Lex”, ki je drugi izmed dveh zaporedoma izdanih konceptualnih albumov, s tematiko povezano na novelo imenovano “Peklenska pomaranča” avtorja Anthonyja Burgessa. Kot je znano, je film na to temo kasneje režiral in produciral tudi Stanley Kubrick.

“Sepulnation” je zaboj petih CD-jev oziroma osmih vinilnih plošč, izšel pa je 22. 10. 2021, pri založbi BMG.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki