Impellitteri s ponatisom diskografskega kataloga 1987-2009!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2016
0 50

Impellitteri, kultna heavymetalska zasedba, ki je od vselej uživala sloves ene najhitrejših in najbolj agresivno zasnovanih klasičnih metal zasedb, kjer je bil frčanje ultra-soničnih solaž, vrtoglavo kričečih vokalov in pošastnih manevrov ritem sekcij, nekaj povsem običajnega, bo po mnogih letih čakanja naposled deležna ponatisa obsežnega diskografskega kataloga. Tako bodo albumi, ki so bili doslej pretežno dostopni le na Azijskem kontinentu, tu ciljamo predvsem na Japonsko, dosegli tudi preostale dele sveta.

Albumi bodo ponatisnjeni pri novo ustanovljeni založbi Global Rock Records, ki je še tako ‘vroča’, da je mdr. sklenila pogodbo tudi z Lillian Axe, in ki jo je ustanovilo podjetje Store For Music. Chris Impellitteri in druščina bodo tako deležni ponatisa svoje glasbe, ki je izšla med letoma 1987 – 2009.

Chris Impellitteri, šef skupine, velja med kitaristi globalne heavy metal in hard rock scene, ob asih, kot so Yngwie Malmsteen, Steve Vai in Paul Gilbert, za enega najveličastnejših kitarskih virtuozov z neverjetnim dometom, kar se tehnike igranja tiče,

Impellitteri so vse od leta 1987, ko je izšel njihov kultni istoimenski EP, sinonim vrhunskega heavy metala. Vsi, ki so spremljali v poznih osemdesetih program MTV, se gotovo spominjajo Stand In Line videa, ki je bil deležen konkretne rotacije. No, albumi, ki so sledili, so bili pretežno nedostopni zunaj azijskega tržišča in ljubitelji Impellitteri z zahodnih koncev planeta, so mnogokrat ubirali raznolike taktične poteze, da so se lahko dokopali do fizičnih izvodov.

Sprva bodo v začetku prihodnjega leta izšli albumi na vseh glavnih digitalnih platformah, temu pa bodo sledili fizični izid, katerih ponatisi, bodo ‘kapljali’ na tržišče skozi leto 2022.

Seznam ponatisov:
Impellitteri (EP)
Stand In Line
Grin And Bear It
Victim Of The System (EP)
Answer To The Master
Screaming Symphony
Eye Of The Hurricane
Crunch
System X
Pedal To The Metal
Wicked Maiden

Impellitteri so svoj zadnji in še vedno aktualni album “The Nature Of The Beast” izdali decembra 2018, pri založbi Frontiees Music Srl. – RockLine recenzijo lahko preberete TUKAJ.

Na fotografiji: Chris Impellitteri med nastopom Impellitteri 15. 7. 2016, v sklopu prvega dne nemškega festivala Bang Your Head!!! v Balingenu (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki