Skalp pravijo ‘Vse je v redu’ in se vračajo s singlom “Bôli te!”

foto: Matej Lozar 2022
0 122

Zasedba Skalp ob izidu nove skladbe sporoča, da je za nami zahtevno obdobje, a skrajni čas, da sunemo nekaj bremen čez rame in kriknemo »Bôli te!«

Skalpi v svojem 25. letu neprekinjenega delovanja prinašajo na sceno še eno udarno skladbo, ki je s filmsko naravnanim videspotom slast za oči in ušesa.

Utečeni rokerji pravijo, da je bistvo njihove nove stvaritve na prvi pogled očitno: »Če te preveč bôli za vse, te bo mogoče jutri bolela glava.« V istem dihu pa dodajo, da je nalaganje skrbi v glavo lahko še bolj boleče. 

Zato ponujajo preprosto in starodavno rokersko rešitev: Muzika na glas. »Glasba preglasi motnje in utiša oteženega duha. Že tisočletja nas zdravi in je pri izplakovanju strupov učinkovitejša od lekarne,« dodajo Skalpi.

Poslanstvo te skladbe je, da nam za 3 minute odpika miselna bremena, zmasira možgane in kroti rohneče oceane razprtij. Oziroma kot po domače servirajo Skalpi: »Vse je v redu … ma bôli te!«

Anekdote iz konteksta

  • Skladba je nastala leta 2017 na hrvaškem otoku Murter. Od tod vpliv na naslov.
  • Besedilo je bilo prvotno zamišljeno kot raperski recital, a je izkušeni producent Bor Zuljan predlagal spremembo v obstoječe stanje.
  • Pri snemanju videospota je sodelovalo kar 63 igralcev, izjemoma se je za igro odločil tudi filmski režiser Dejan Babosek.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki