Skupina Chainbrake predstavlja novi single in videospot: »Written in Stone«

0 162

Obvestilo za javnost je sledeče:

“Trboveljski Chainbrake predstavljajo svoj prvi avtorski single Written In Stone, ki so ga opremili tudi z svežim videospotom. Gre za skladbo z močno družbeno-politično kritiko in konotacijami življenja v delavskem razredu, saj jim njihova perfekcionistična narava narekuje ustvarjanje kvalitetnih glasbenih del, ki odražajo njihove pristne delavske korenine. 

Videospot so v celoti posneli v lastni produkciji: vse od prvega riffa, instrumentala, aranžmaja, vokalne melodije, besedila, snemanja, mixa in masteringa. Od fantov pa je perfekcionizem zahteval kar nekaj usklajevanja za snemalne dni in postprodukcijo. V videospotu lahko spremljamo zgodbo v kateri se lahko vsak poistoveti z naslovnim junakom delavskega razreda. »Sicer nebi radi razkrili preveč o komadu, saj je čar tega, da si ga vsak razlaga po svoje in s tem dobi komad neko svojo življenjsko pot. Recimo pa tako, ni vse tako sivo kot izgleda. Če se ne utapljaš v svoji negativnosti, in če na življenje gledaš s pozitivne perspektive, se ti v življenju manifestirajo dobre stvari. Video ima nekaj “easter egg-ov”. Predvsem zato, da smo se pozabavali z gledalci, ki si bodo vzeli čas, da video pogledajo večkrat in pozorno,« še pravijo Chainbrake.

Trboveljsko zasedbo Chainbrake sestavljajo štirje zagrizeni rockerji: Jan Ostrožnik (vokal), Rok Leskovec (bas), Simon Hribovšek (kitara) inMatej Hribovšek (bobni), ki so sklenili, da bodo na slovenske odre ponesli pristno in iskreno hard rock glasbo, kakršno vrtijo mednarodne radijske postaje. Po načelu »dejmo probat« so zgrabili za svoje inštrumente in že na prvi vaji je bilo čutiti odlično kemijo. Nadeli so si ime Chainbrake, saj so na vajah vsi skupaj bili kot strgani z verig, hkrati pa namenoma dodali malenkost napačno črkovanje. Glavnino svojega časa zdaj posvečajo novim avtorskim skladbam, za seboj pa imajo že nekaj nastopov ter v lastni produkciji studijsko posnetih priredb, za katere so izdali tudi videospote. “V osnovni smo egoisti, ker to delamo zase,” prizna Simon, “vendar smo veseli vsakega istomislečega rockerja, ki mu lahko preko našega univerzalnega jezika glasbe, polepšamo kakšno minute v dnevu.” Vmes redno koncertirajo, lani so bili kot predskupina legendarnim Razvalinam, povabljeni v trboveljski Dom Svobode, igrali so na Gori Rocka, poleg večjih koncertov pa so večkrat vabljeni na razne moto zbore in manjše lokale po Sloveniji.”

Podatki o skladbi »Written in Stone«:

Glasba in besedilo: Jan Ostrožnik, Simon Hribovšek, Matej Hribovšek, Rok Leskovec / Mix&Master: Simon Hribovšek

WEB: www.chainbrake.net

FB: https://www.facebook.com/Chainbrake/

YT: https://www.youtube.com/channel/UCzTAKJ89SNa8HoGlo9XoiuA

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki