Soen predstavljajo orkestralno-akustični single in video “Savia”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2022
0 41

Soen, švedski progresivni metalci, ki so 18. 11. 2022 pri založbi Silver Lining Music, izdali koncertni film “Atlantis” na katerem se nahaja niz trinajstih avtorskih skladb izvedenih v režiji spremljave orkestra, predstavljajo še en koncertni video in sicer za single Savia, ki ga lahko preverite spodaj.

Gre za izvedbo v orkestralno-akustični maniri. Soen so pred tem predstavili že tri tovrstne single. Za Slipknot priredbo Snuff ter novi verziji svojih klasik Trials ter Fortune.

Koncertni dokument, ki bo izšel kot DVD, CD, dvojni vinil in digitalno, je bil posnet 10. 12. 2021 v famoznem studiu Atlantis Grammofon v švedskem Stockholmu. Tam so svoje albume namreč snemali številni veliki izvajalci, vse od Quincyja Jonesa, do Lennyja Kravitza in Green Day. Gre za prostor, kjer so leta 1941 nekdanjo kinodvorano preuredili v studio. Ta se je sprva imenoval Metronome, leta 1983 pa so ga preimenovali v Atlantis Grammofon.

Material za “Atlantis” sta posnela David Castillo in Iñaki Marconi, miks je opravil Castillo, masterizacijo pa Tony Lindgren. Nastop je režiral George Laycock iz britanske produkcijske hiše Blacktide Phonic/Visual.

“Atlantis” je že mogoče prednaročiti.

Seznam skladb:
1. Antagonist
2. Lunacy
3. Monarch
4. Trials
5. River
6. Jinn
7. Illusion
8. Modesty
9. Lucidity
10. Savia
11. Fortune
12. Snuff
13. Lascivious
14. Lotus

Spremljevalni orkester:
Stefan Stenberg – kontrabas
Joakim Simonsson – klavir in orgle
Karin Liljenberg – prva violina
Andreas Forsman – druga violina
Erik Holm – viola
Cecilia Linné – čelo
Johanna Börjesson – vokali
Therése Börjesson – vokali

Zasedba Soen:
Martin Lopez – bobni, tolkala
Joel Ekelöf – vokal
Lars Enok Åhlund – kitara, klavir
Cody Lee Ford –  glavna kitara
Oleksii “Zlatoyar” Kobel – bas kitara

Na fotografiji: Joel Ekelöf med nastopom Soen 9. 9. 2022 v italijanskem kraju San Dona Di Piave ter tamkajšnjem klubu Revolver (RockLine fotoarhiv 2006-2022, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki