Soft Machine pripravljajo koncertni dokument “Facelift France And Holland”

0 49

Soft Machine, canterburyjske progresivnorockovske legende, se pripravljajo na izid novega in zelo redkega koncertnega posnetka, ki izvira iz enega njihovih nastopov izvedenih v prvi polovici leta 1970! Takrat so Soft Machine nastopali kot kvintet.

Pred dnevi so namreč na You Tube kanalu objavili video posnetek, ki beleži del tega nastopa (spodaj).

Koncertni dokument se bo imenoval “Facelift France And Holland”, izšel pa bo kot trojni CD in DVD, 25. 3. 2022 pri založbi Cuneiform Records.

Nastop skupine je zanimiv po tem, da so se Soft Machine takrat nahajali v kratkoživi postavi kvinteta, ki so ga zastopali sledeči glasbeniki: Mike Ratledge (orgle), Robert Wyatt (bobni), Hugh Hopper (bas kitara), Elton Dean (alt saksofon, saxello) in Lyn Dobson (soprano in tenor saksofon, flavta, orglice, vokal). Ta postava je obstajala prvo četrtino leta 1970 (cca. tri mesece oziroma od Januarja pa do konca Marca 1970), tik preden so se Soft Machine odpravili v studio, da posnamejo album “Third”.

Posnetek koncerta je originalno prvič predvajal francoski televizijski program Pop 2, skupina pa je nastopila na pariškem prizorišču Theatre de la Musique. Gre za najstarejši znan filmski posnetek, ki dokumentira katerega od Soft Machine nastopov.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki