Sonata Arctica napovedujejo prvi akustični album, v novembru pa obiščejo Ljubljano!

SONATA ARCTICA 2021
1 80

Soanta Arctica – finski power metalci, ki so potrdili za 19. 11. 2021 svoj nastop v ljubljanskem CUK Kino Šiška, napovedujejo izid svojega prvega akustičnega albuma “Acoustic Adventures – Volume One”, ki bo izšel v letošnjem oktobru pri dolgoživi nemški založbi Nuclear Blast Tonträger Produktions Und Vertriebs Gmbh.

Sodeč po naslovu, sledi prvemu delu tudi drugi del. Res je. Tudi to je že uradno potrjeno. Izšel pa bo v letu 2022.

Skupina je napovedala obsežno evropsko turnejo z naslovom “Acoustic Adventures MMXXI”, ki se začne 21. 10. 2021 v švedskem kraju Uppsala in sklene 4. 12. 2021 v nemškem Speyerju. Kot povedano – z vmesnim postankom 19. 11. 2021 v slovenski prestolnici.

Bend bo na novi turneji obiskal skupno 17. evropskih držav, koncertne večere pa bodo pred Sonata Arctica odpirali novi švedski upi Eleine, ki bodo prav tako igrali svoj akustični set.


1 Comment
  1. Matija says

    Njihov prvenec Ecliptica me je takrat, davnega 1999 naravnost navdušil in še danes ga imam za enega najboljših albumov devetdesetih. Raznovrsten, pesmi so kazale, da gre za mlad, nekoliko naiven band, ampak poln idej. Naivnost se je denimo odlično pokazala v nenavadnem začetku pesmi Blank File, ki je slišati, kot bi pozabili posneti uvod.

    Bil sem tako navdušen, da sem jih šel celo gledat v Salzburg, kjer so bili predskupina Stratovarius in Rhapsody, ki me sicer niso ravno zanimali.

    No, potem pa so fantje dozoreli in iz brezmejno talentiranega banda postali generična power metal institucija, ki me pušča povsem hladnega. Vso tisto igrivo nepredvidljivost so zamenjali za predvidljivo popolnost. Glede na visoka pričakovanja sta bila zame njihova drugi in tretji album podobno razočaranje kot Promised Land in Hear in the now frontier od Queensryche. Po Winterheart’s Guilt sem odnehal in kasnejših albumov niti poznam ne. Ecliptico pa še vedno obožujem, sploh Letter To Dana, Replico, Blank File in Full Moon.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki