Spiral Mind tik pred izidom druge plošče “The Inbetweens” in promocijskim koncertom v Gala hali!

Kapa Records 2022
0 43

Z drugo ploščo, prvo izdano za založbo Kapa Records, Spiral mind, tokrat v obliki polnokrvne instrumentalne zasedbe, dokazuje svoje sposobnosti zlaganja kompleksnih glasbenih gradnikov v dinamične in ekspresivne aranžmaje.

Zasedba trenutno deluje kot preplet električne kitare in sintetizatorjev idejnega vodje Manuela Brajnika, basa in sintetizatorjev Roka Babiča, znanega tudi pod ustvarjalnim imenom Rochwald, tolkal ritmičnega mojstra Gaja Bostiča ter občasno podkrepitvijo saksofona Mateja Novaka. Skupina mojstrsko meša vplive jazza, elekronske glasbe, progresivnega roka, afriške ritmike in drugih zvrsti v morje večžanrskih tokov ter skozi valove različnih glasbenih idej naznanja svoj odpor do razvrščanja in predalčkanja. Na temeljih dveh EP-jev in enega dolgometražca Spiral mind gradijo album, poln tako hipnotičnih in lebdečih instrumentalnih miselnih izpovedi kot tudi dinamičnih zagonov, skladb, ustvarjenih za divji ples, ki pa vendarle terjajo pozorno spremljanje ritmičnih sprememb. 

Obalni transžanrski anticiklon SPIRAL MIND 17.12.2022 v klubu Gala Hala torej greje stene ljubljanskega podtalja s predstavitvijo nove plošče The Inbetweens! Pred nastopom Spiral Mind bodo občinstvo ogrevali auto in Softskinson.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki