Steve Hackett napoveduje vinilni ponatis albumov “To Watch The Storms” in “Wild Orchids”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2023
0 19

Steve Hackett, kitarska legenda, ki se je proslavil s svojim glasbenim vizionarstvom, še zlasti pa kitarskimi inovacijami, že kot član ikonskih progresivnorockovskih titanov Genesis na vseh njihovih bistvenih albumih sedemdesetih let, napoveduje vinilni ponatis svojih dveh studijskih albumov, ki izvirata iz prve dekade novega milenija.

To sta albuma “To Watch The Storms” (2003) in “Wild Orchids” (2006), ki bosta tako nasploh prvič dosegljiva v vinilnem formatu. Za ponatis so poskrbeli pri nemški založbi Insideout Music, na voljo pa bosta od 8. 12. 2023 dalje.

Podoben manever je Hackett z založbo Insideout Music izvedel nedavno tega, ko sta sredi letošnjega junija izšla ponatisa dveh Hackettovih studijskih albumov iz devetdesetih let “Guitar Noir” (1993) ter “Darktown” (1999).

Steve Hackett je v zvezi z novima ponatisoma dejal: “Z veseljem napovedujem, da bosta albuma “To Watch The Storms” in “Wild Orchids” prvič izšla na vinilu! Vedno sem bil ponosen na ta dva albuma! Čudovit je občutek, da jima na tak način lahko vdihnemo novo dozo življenja.”

Na albumu “To Watch The Storms” sta s Hackettom v vlogi posebnih gostov sodelovala nekdanji glasbenik skupine King Crimson Ian McDonald in Hackettov brat John, na albumu “Wild Orchids” pa znova John Hackett ter Nick Magnus. “Wild Orchids” vsebuje tudi priredbo Bob Dylanovega izvirnika za skladbo The Man In The Long Black Coat.

Steve Hackett je 15. 9. 2023 izdal nov koncertni album “Foxtrot At Fifty + Hackett Highlights: Live In Brighton”. Koncertni album je izšel pri nemški založbi Insidout Music.

Na fotografiji: Steve Hackett med koncertnim nastopom 13. 7. 2023 v italijanski Palmanovi in tamkajšnjem prizorišču Piazza Grande (RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncertnega dogodka lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki