The Allman Brothers Band z dvema koncertnima dokumentoma v letošnjem oktobru!

0 57

The Allman Brothers Band so naznanili izid dveh arhivskih dokumntov, ki bosta dostopna na CD-jih. Prva velika zanimivost je pravzaprav izid posnetka zadnjega koncertnega nastopa Duanea Allmana s skupino, ki se bo imenoval “The Final Note” in pa s koncerta na prizorišču Warner Theatre v mestu Erie (Pennsylvania, ZDA) iz leta 2005. Oba koncertna dokumenta bosta na voljo 16. 10. 2020, izšla pa bosta pri Allman Brothers Band Recording Company (distribucija The Orchard).

Duane Allmanov zadnji koncert s skupino se je zgodil 17. 10. 1971 na prizorišču Painters Mill Music Fair v mestu Owings Mills (Maryland, ZDA). Vsega 12 dni po tem koncertu, točneje 29. 10. 1971, se je Duane smrtno ponesrečil z motorjem. Star je bil 24 let.

Koncert je ujel na kaseto takrat 18-letni radijski novinar Sam Idas. Možakar je imel tega dne namreč za tiste čase v posesti popolnoma novi snemalnik za kasete, ki je imel vgrajen notranji monitor. Poleg sebe je imel tudi 60-minutno kaseto. Kasetofon je prinesel s seboj, ker je želel prvenstveno opraviti intervju s skupino. Potem ga je spontano prešinilo, da poizkuša posneti koncert. Kot navaja uradno promocijsko besedilo, je Sam videl nešteto koncertov, vendar pa se je le takrat odločil sprožiti gumb “snemaj”: Sam je kasneje povsem pozabil na kaseto, dokler ga ni pred nekaj leti njegov nekdanji cimer vprašal, če jo nemara še kje hrani.

Drugi koncertni dokument pa izvira iz 19. 7. 2005, ko so The Allman Brothers nastopili v mestu Erie v zvezni ameriški državi Pennsylvania. Uradno promocijsko besedilo navaja, češ da velja ta koncert, po besedah članov skupine, za eno najboljših predstav njihove kariere. V tistem času so se The Allman Brothers nahajali v sledeči postavi: Gregg Allman (vokal, klaviature), Jaimoe in Butch Trucks na bobnih, Oteil Burbridge (bas kitara), Marc Quinones (tolkala) in kitarista Derek Trucks ter Warren Haynes. To je zasedba, ki je vzdržala skupaj vse od njene inkarnacije leta 2001 pa do zadnjega nastopa, ki ga je izvedla v oktobru 2014.

Seznam materiala na “The Final Note” (17. 10. 1971):
1. Statesboro Blues
2. Trouble No More
3. Don’t Keep Me Wondering
4. One Way Out
5. In Memory Of Elizabeth Reed
6. Hot ‘lanta
7. Whipping Post

Seznam materiala na posnetku iz Eire 19. 7. 2005:
CD 1:
1. Mountain Jam
2. Statesboro Blues
3. Firing Line
4. Good Morning Little School Girl
5. Midnight Rider
6. The High Cost of Low Loving
7. Trouble No More
8. Mountain Jam (Reprise)
9. Melissa
10. The Night They Drove Old Dixie Down
11. Don’t Keep Me Wonderin’

CD 2:
1. Into the Mystic
2. Dreams
3. Leave My Blues At Home
4. Jabuma
5. Leave My Blues At Home (Reprise)
6. Don’t Think Twice, It’s All Right (featuring Susan Tedeschi)
7. Jessica
8. One Way Out


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki