The Cult napovedujejo evropsko turnejo in predstavljajo video “Vendetta X”

THE CULT 2022 (press/promo)
0 123

The Cult, britanske ikone rocka, ki so 7. 10. 2022 izdali studijski album “Under The Midnight Sun”, ki bo izšel pri založbi Black Hill Records, predstavljajo video za single Vendetta X, ki ga lahko preverite spodaj

Skupina je prav tako objavila datume nove evropske turneje v sklopu katere se The Cult ustavijo 30. 6. 2023 tudi na zagrebškem prizorišču ŠRC Šalata, dan kasneje, to je 1. 7. 2023 pa bodo The Cult nastopili v italijanskem Pordenonu in v sklopu vsakoletne izdaje tamkajšnjega Pordenone Blues festivala.

Datume lahko preverite spodaj.

Album “Under The Midnight Sun” lahko že naročite.

Do leta 2020 so The Cult ohranjali produktivno držo snemanja novega materiala in konstantnih koncertnih turnej.

“Ko se je svet ustavil, se mi je ponudil prostor, da pišem besedila v stvarnem času, da poleg razmišljam,” pravi Ian Astbury in nadaljuje: “Ko je bilo konec ‘lockdowna’ in se je skupina lahko ponovno srečala da posname album, smo se sestali z Dalgetyjem. V glavi sem imel vizijo te anomalije, spomina, ko se nahajaš pod polnočnim soncem. Tom nam je pomagal pripeljati novo glasbeno obliko in frekvenco v kreativni proces nastajanja albuma.”

V smislu sporočilnosti novi album “Under The Midnight Sun” intenzivira glasbene novosti z gradnjo idilične in nadrealistične vizije kar izhaja iz samega naslova albuma. Astbury se je v tem času pri pisanju besedil in skladanju glasbe naslanjal na dela Briana Jonesa, Briona Gysina, Williama Burroughsa, budizem, The Beats generacijo (Kerouac, Ginsberg, Burrough,…) in dobo vodnarja. Vse to je ovito v nevzdržne grožnje sedanjosti in brezčasnost barvnih palet glasbene drže skupine The Cult.

Ob povratku The Cult na koncertne odre na katerih bodo delili z javnostjo novi album “Under The Midnight Sun” upa Astbury, da bodo sporočila albuma prebudila globine podzavesti poslušalcev skupine – to je tisto nekaj, kar je Astbury v danem trenutku zadnjega obdobja v katerega je pahnjeno človeštvo, ugledal sam.

“Bistvo vsega je to, da vsebuje glasba vibracijsko frekvenco s katero smo komunicirali še preden smo sploh spregovorili,” pravi Ian in nadaljuje: “Pesmi ptic, oglašanje živali, teorija strun, kvantna fizika, psihadelija. Sam album govori o iskanju združujoče lepote v teh čudežnih, a naravnih trenutkih.”

Več o The Cult:
Uradna spletna stran: https://thecult.us
Instagram: https://www.instagram.com/officialcult
Facebook: https://www.facebook.com/officialcult
Twitter: https://twitter.com/officialcult
YouTube: https://cult.ffm.to/culttv


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki