The Hu predstavljajo “Shireg Shireg” akustični video

0 98

The Hu, največji mongolski rock bend, je izdal prelepo akustično verzijo skladbe “Shireg Shireg” in zanjo posnel tudi video, ki ga lahko predvajate spodaj.

V videu si lahko ogledate posnetke skupine iz zakulisja ter dobite vpogled v sam proces snemanja videa, s čimer se boste še bliže spoznali s tradicionalnimi mongolskimi ljudskimi instrumenti ter tudi dobili občutek, kako izgleda koncert skupine.

Z videom za “Shireg Shireg” skupina The Hu napoveduje razširjeno (de-luxe) izdajo njihovega albuma “The Gereg”, ki izide 10. 7. 2020. Na albumu so s skupino med drugim sodelovali ugledni glasbeni gostje, kot mdr.: Jacoby Shaddix (Papa Roach), Danny Case (From Ashes to New) in Lizzy Hale (Halestorm). Originalna verzija albuma se je od dneva izida do danes prodala že v več kot 130.000 kopijah po celem svetu.

The Hu so pretekli teden nastopili na sklepnem koncertu svoje razprodane svetovne turneje, in sicer na domačem prizorišču White Rock Centre, sredi glavnega mongolskega mesta Ulaanbaatar, izkupiček prodanih vstopnic pa je bil namenjen pomoči v boju proti Covid-19 koronavirusu. Zbrali so 53 milijonov mongolskih tugrikov (to je približno 19.000 ameriških dolarjev). Koncert si je bilo moč ogledati tudi na straneh Facebook in YouTube, samo njuni uporabniki so zbrali 5.000 ameriških dolarjev, pri čemer pa denar na račune še vedno priteka.

Termin “Hu” izhaja iz tradicionalnega mongolskega poimenovanja za ljudsko bitje. Od tod tudi oznaka sloga, ki ga goji skupina in je imenovan “Hunnu Rock”. Navdih namreč črpa iz časov starega mongolskega imperija “The Hunnu”, ki je na zahodu bolje znan kot hunski imperij.

Glasba skupine The Hu je močno prežeta s starodavno mongolsko kulturo, kar se odraža tudi v uporabi bojnih vzklikov in pisanju poezije, kar je integralni del njenega artizma.

The Hu so bili ustanovljeni leta 2016 v glavnem mestu Mongolije Ulaanbaatar. Skupino so ustanovili njen producent Dashka in štirje člani: Gala, Jaya, Temka in Enkush.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki