“The Jimi Hendrix Experience Los Angeles Forum: April 26, 1969” – novi Hendrixov koncertni dokument!

The Jimi Hendrix Experience (press/promo)
0 35

“The Jimi Hendrix Experience Los Angeles Forum: April 26, 1969” je novi koncertni dokument z enimi in edinimi – ultimativno kitarsko ikono Jimi Hendrixom ter njegovimi The Jimi Hendrix Experience. Izhaja iz posnetka zabeleženega na prizorišču Los Angeles Forum, davnega 26. 4. 1969! Sedaj bo postal tudi uradno dostopen, saj je 18. 11. 2022 napovedan njegov izid, pri založbah Hendrix L.L.C. in Legacy Recordings. 

Datum izida tega dokumenta je nastavljen natanko teden dni prej, kot je bil Hendrixov rojstni dan. Dne 27. 11. 2022 bi namreč pokojni Hendrix dopolnil okroglih 80. let, ako bi mu bila fortuna naklonjena.

Spodaj je na voljo single za skladbo I Don’t Live Today, ki izhaja iz pričujočega koncerta.

Poleg I Don’t Live Today, so se tistega dne na repertoarju mdr. znašle še Purple Haze, pa razpotegnjeni venček, ki veže skupaj Voodoo Child (Slight Return) ter priredbo skupine Cream Sunshine Of Your Love, prav tako pa se na tem dokumentu nahaja ena najbolj zgodnjih verzij Hendrixove predelave ameriške himne Star Spangled Banner, s katero si je ikonski kitarist postavil vrsto spomenika, vsega štiri mesece kasneje, ko jo je v nepozabni maniri izvedel na famoznem Woodstock festivalu.

Ta ikonski šov je bil izveden pred razprodano areno, izveden je bil v režiji tria: Jimi Hendrix (kitara, vokal), Mitch Mitchell (bobni) in Noel Redding (bas kitara).

Koncert sta posnela Wally Heider in Bill Halverson, pred kratkim pa je za njegov remiks poskrbel Hendrixov dolgoletni producent in inženir Eddie Kramer. Album bo na razpolago kot dvojni vinil, CD in na vseh digitalnih platformah.

Spremno besedo je prispeval nekdanji LA Times novinar in glasbeni kritik Randy Lewis, predgovor pa je prispeval ZZ Top kitarist Billy Gibbons, ki je bil tudi sam priča temu Hendrixovemu koncertu.

Seznam materiala:
1. Intro
2. Tax Free
3. Foxey Lady
4. Red House
5. Spanish Castle Magic
6. Star Spangled Banner
7. Purple Haze
8. I Don’t Live Today
9. Voodoo Child (Slight Return)
10. Sunshine of Your Love
11. Voodoo Child (Slight Return) 

Več o Jimi Hendrixu:
Facebook: https://jimihendrix.lnk.to/followFI
Twitter: https://jimihendrix.lnk.to/followTI
Instagram: https://jimihendrix.lnk.to/followII
Uradna spletna stran: https://jimihendrix.lnk.to/followWI
Spotify: https://jimihendrix.lnk.to/followSI
YouTube: https://jimihendrix.lnk.to/subscribeYD

#JimiHendrix #IDontLiveToday #Live


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki