The Prog Collective napovedujejo novi album s singlom “Two Trajectories”!

Billy Sherwood
0 68

The Prog Collective, super skupina, ki jo vodi Billy Sherwood – član aktualne postave prog velikanov Yes -, predstavlja povsem novo skladbo “Two Trajectories”, za katero je vodilni vokal prispeval nekdanji Queensryche vokalist Geoff Tate, kitare pa odigral Ron “Bumblefoot” Thal (Sons of Apollo). Skladbi lahko prisluhnete spodaj.

“Two Trajectories” se bo nahajala na prihajajočem studijskem albumu “Worlds On Hold”, ki bo izšel 5. 2. 2021 pri založbi Cleopatra Records. To bo tretji studijski album zasedbe The Prog Collective, potem ko sta v letih 2013 in 2012 izšla albuma “Epilogue” in istoimenski studijski prvenec.

Geoff Tate je o svojem sodelovanju povedal: “Yes so od nekdaj veljali za enega mojih prvih glasbenih vplivov, sodelovanje z Billyjem pa je bilo zame nekaj posebnega. Užival sem v petju skladbe “Two Trajectories”.

Sherwood dodaja: “Bilo mi je v čast in veliko veselje sodelovati z Geffom Tateom. V skladbo je s svojim vokalom vnesel ogromno emocij in karakterja. Veselim se, da lahko poslušalci že prisluhnejo novi skladbi, komaj pa čakam, da bodo lahko uživali tudi v novi Prog Collective plošči!”

Tako kot na predhodnih dveh albumih je Sherwood tudi za novega zbral druščino eminentnih imen iz sveta progresivne rock glasbe: Steve Hillage, Todd Rundgren, Steve Hackett, Martin Barre, Alan White, Geoff Downes, Tony Kaye, Roine Stolt, Arjen Anthony Lucassen, Derek Sherinian, Graham Bonnet, Joe Lynn Turner in drugi.

Sherwood se je odločil, da bo novi album razdelil na dva dela. V prvem delu se bodo nahajale povsem nove kompozicije, v drugem delu pa spektakularne verzije izvirnikov znanih skladb, ki pripadajo Petru Gabrielu (Solsbury Hill) in zasedbam Alan Parsons Project (Eye in the Sky), Procol Harum (Whiter Shade of Pale) ter The Moody Blues (Nights in White Satin).

“Worlds on Hold” lahko že prednaročite!

The Prog Collective: “Worlds On Hold”
1. Worlds On Hold (feat. Todd Rundgren & L. Shankar)
2. Two Trajectories (feat. Geoff Tate & Ron Bumblefoot Thal)
3. Anything But Goodbye (feat. Jon Davison & Patrick Moraz)
4. Meant To Be (feat. Jan Akkerman & Billy Sherwood)
5. Brave New World (feat. Sonja Kristina & Steve Hillage)
6. Glory Days Ahead feat. (Arjen Anthony Lucassen & Steve Hackett)
7. Solsbury Hill (feat. Roine Stolt & Billy Sherwood)
8. A Whiter Shade Of Pale (feat. Graham Bonnet & Derek Sherinian)
9. Eye In The Sky (feat. Joe Lynn Turner & Martin Barre)
10. Nights In White Satin (feat. David Clayton-Thomas & Geoff Downes)
dodatne skladbe:
11. Penny Lane (feat. John Wetton)
12. More Than A Feeling (feat. Alan White, Tony Kaye & Billy Sherwood)
13. People Are Strange (feat. David Johansen)


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki