Timo Tolkki’s Strato pod okriljem ROAR! Rock Of Angels Records!

Timo Tolkki's Strato 2023 (press/promo)
0 49

Timo Tolkki’s Strato, nova formacija, ki jo je ustanovil nekdanji šef finskih power metalcev Stratovarius Timo Tolkki, so sklenili pogodbo z grško založbo ROAR! Rock Of Angels Records!

Vse skupaj se je začelo pred 39 leti, ko so bili leta 1984 ustanovljeni Stratovarius. Pobudnik ustanovitve, to je bobnar Tuomo Lassila in kitarist Staffan Stråhlman, sta si domislila ime skupine Stratovarius. Leta 1985 se je skupini priključil Timo Tolkki, ki je poleg igranja kitare prevzel tudi vlogo vokalista. Stratovarius so izdali svoj studijski prvenec “Fright Night” leta 1989 pri založbi CBS Finland. S tem je bila utemeljena ena izmed najbolj uspešnih zgodb v zgodovini metala. Albumu “Fright Night” (1989), so namreč sledili “Twilight Time” (1993), “Dreamspace” (1994) in “Fourth Dimension” (1995), ki so postavljali temelje novi veji heavy metala, ki jo danes poznano kot “power metal”.

Timo Tolkki je v času delovanja pri Stratovarius skomponiral preko 100 skladb, preden je leta 2008 Stratovarius zapustil in se podal na uspešno solo kariero. Velja za avtorja himen, kot so Black Diamond, Hunting High And Low, Speed Of Light, Paradise, Forever, Kiss Of Judas in Destiny. Stratovarius so do tega dne prodali kar 4. milijone izvodov albumov in to tistih, ki datirajo iz časov, ko je sodeloval s skupino Stratovarius Timo Tolkki.

Poleti 2022 so se Timo Tolkki, Tuomo Lassila in Antti Ikonen sestali in debatirali o ideji reformacije prvotne zasedbe. V popolni tajnosti so od januarja 2023 dalje vadili v garaži Tuoma Lassile in sklenili, da si nadenejo ime Timo Tolkki’s Strato.

Zasedba:
Timo Tolkki – kitara, vokal
Tuomo Lassila – bobni, tolkala, vokal
Antti Ikonen – klaviature
John Vihervä – bas kitara

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki