U.D.O. bo na koncertni turneji začasno pomagal basist Peter Baltes!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2018
0 280

U.D.O., dolgoživi nemški heavymetalski kvintet, ki jih vodi originalni Accept vokalist Udo Dirkschneider sporočajo, da bo na njihovi aktualni koncertni “Game Over” turneji začasno vlogo basista opravljal legendarni tovariš Uda Dirkschneiderja še iz zlatih časov Accept, to je basist Peter Baltes.

Na nedeljo 4. 9. 2022 se je med koncertom skupine v nemškem Münchnu pripetilo, da so morali regularnega U.D.O. basista, našega Tilna Hudrapa, vsega dve skladbi pred koncem koncerta, nemudoma zdravniško oskrbeti.

U.D.O. so v zvezi z neljubim pripetljajem podali 5. 9. 2022 sledečo uradno izjavo (spodaj lahko preverite originalno verzijo v angleškem jeziku): “Dragi privrženci skupine! Kot ste nemara slišali tudi že sami, je moral prejšnjo noč naš basist in neprecenljivi član U.D.O. družine Tilen Hudrap, potem ko se je na odru skorajda nezavestno zgrudil, nemudoma v bolnišnico. Tilen je mož, ki bi hodil tudi bos po žerjavici, le da bi lahko igral na odru, vendar pa njegovo telo po mesecih raznoraznih stresnih situacij, ni več vzdržalo. Trenutno se nahaja v odličnih rokah bolnišnice v Münchnu, kjer zdravniki budno spremljajo njegovo zdravstveno stanje ter prevzemajo vse kar je v njihovih močeh, da se Tilnovo zdravstveno stanje čimprej normalizira. V tem trenutku pa je najboljše zdravilo počitek.”

“U.D.O. bomo nadaljevali s turnejo brez Tilna vse dokler si ne bo polno opomogel. Naslednja dva koncerta v Prattelnu in Stuttgartu bomo odigrali brez basista, potem pa se nam bo priključil Peter Baltes, ki bo igral z nami od koncerta v Berlinu dalje.”

“Skrušeni smo ob dejstvu, da z nami ne bo Tilna na odru, vendar pa je v tem trenutku prioritetno njegovo zdravje. In lahko ste prepričani, da bo znova z nami na odru takoj, ko bo mogoče. Močnejši, kot kdaj koli prej.”

“Radi te imamo Tilen! Pozdravi se čimprej!”

Tudi uredništvo RockLine želi v teh trenutkih slovenskemu baskitarskemu heroju čimprejšnje okrevanje ter čimprejšnjo vrnitev na koncertne odre!

Seznam koncertnih terminov aktualne U.D.O. turneje lahko preverite TUKAJ.

RockLine recenzijo zadnjega U.D.O. albuma “Game Over” lahko preberete TUKAJ.

Na fotografiji: Peter Baltes med nastopom Accept 14. 1. 2018, v bavarski prestolnici München oziroma tamkajšnjem prizorišču Tonhalle (RockLine fotoarhiv 2006-2022, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki