U.D.O. predstavljajo besedilni video in single “Kids And Guns”

AFM Records 2018
0 62

U.D.O., trdoživa tevtonska heavy metalska utrdba, ki jo je še v osemdesetih ustanovil nekdanje famozno prvo grlo legendarnih Accept Udo Dirkschneider in pri kateri igra slovenski baskitarski as Tilen Hudrap, so pred časom napovedali svoj novi studijski album “Game Over”, ki bo izšel 22. 10. 2021, pri nemški založbi AFM Records.

Vsled promocije novega albuma predstavlja skupina po prvem videu in singlu za skladbo Metal Never Dies, ki je izšel sredi letošnjega julija, še drugi single in sicer za skladbo Kids And Guns. Preverite ga lahko spodaj. Opremljen je tudi z besedilnim videom.

Kids and Guns je skladba srednje hitrega tempa z odločnim in nagroovanim ritmom ter Udovim prepoznavnim vokalnim pristopom, s super nalezljivim refrenom, ob kateri hipoma zavre kri.

Glasbo in besedilo za skladbo Metal Never Dies so napisali Sven Dirkschneider, Udo Dirkschneider in Fabien “Dee” Dammers. Produkcijo in miks je opravil Mattes Pfeiffer, masterizacijo pa Stefan Kaufmann.

Besedilni video je ustvaril Martin Mueller (rcnTV).

Brez olepšav! Udo Dirkschneider in njegova ekipa udarja z največjo mero bridkega žara tudi na novem albumu “Game Over”. Če se človeštvo ne ustavi za hip in razmisli o svojem početju z več aspektov, bodo sledile fatalne posledice. Nova skladba Kids And Guns na primer govori o pospešenem razmahu trgovine z orožjem v ZDA in skoraj nič regulacije s strani orožarske industrije v ZDA, kar ima za posledico tudi povišano stopnjo orožarskega nasilja med mladostnik.

Album “Game Over” bo izšel v več različnih formatih in ga lahko že prednaročite.

Znana sta naslovnica (spodaj) in seznam skladb:
1. Fear Detector
2. Holy Invaders
3. Prophecy
4. Empty Eyes
5. I See Red
6. Metal Never Dies
7. Kids And Guns
8. Like A Beast
9. Don’t Wanna Say Goodbye
10. Unbroken
11. Marching Tank
12. Thunder Road
13. Midnight Stranger
14. Speed Seeker
15. Time Control
16. Metal Damnation

V junijskem intervjuju za Via Nocturna je Udo Dirkschneider mdr. poudaril, da bo naslednik albuma “Steelfactory (2018, RockLine recenzija) zelo dober U.D.O. album. Udo je dejal mdr. tudi sledeče: “To je tudi naš prvi album, na katerem se bosta predstavila dva naša nova U.D.O. člana”, pri čemer je imel v mislih našega Tilna Hudrapa in nemškega kitarista Dee Dammersa. Udo nadaljuje: “Album bo prinesel kup stvari, ki bodo presenečale. Vendar brez skrbi. Ne spreminjamo našega sloga, je pa veliko drobnarij, ki prinašajo nekaj drugačnosti. Bo pa to vsekakor zelo zanimiv album.”

U.D.O. so v lanskem letu, v navezi z nemškim vojaškim orkestrom Das Musikkorps der Bundeswehr, posneli in izdali album “We Are One”, ki je izšel v juliju 2020, pri založbi AFM Records/Soulfood Music (RockLine recenzija).

U.D.O. v trenutni postavi se poleg Uda Dirkschneiderja, omenjenih Tilna Hudrapa in Dee Dammersa, nahajata še njegov sin in bobnar Sven Dirkschneider ter ruski kitarski as Andrey Smirnov, ki v letošnjem letu pripravlja tudi nov solo album “Electric Gravity”.

Obenem se je Udo v letošnjem letu vključil v nostalgični heavy metal projekt imenovan Dirkschneider & Old Gang, v katerem sodelujeta tudi njegova stara (in prav tako že bivša) Accept pajdaša Stefan Kaufmann (kitara) in Peter Baltes (bas kitara). Projekt, v katerem sodelujejo še nekdanji U.D.O. kitarski velemojster Mathias Dieth, Udov sin Sven Dirkschneider (bobni) in pevka Manuela Bibert, je predstavil tri single in posnel EP “Arising”, ki bo izšel 27. 8. 2021, v formatih CD, dvanajst-inčni vinil in digitalno. Več informacij v zvezi z EP-jem “Arising” se nahaja TUKAJ.

Več o skupini U.D.O.:
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2aWja…
Apple Music: https://itunes.apple.com/artist/u-d-o...
Facebook: https://www.facebook.com/udoonline/
Instagram: https://www.instagram.com/u.d.o._offi…
Uradna spletna stran: https://www.udo-online.com


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki