U-Ros z novim singlom “Na glas” in novimi, 50 skladbami, ki jih je dodal v svoj obširni opus

foto: Boštjan Tacol 2024
0 52

U-Ros z novim singlom Na glas in novimi, 50 skladbami, ki jih je dodal v svoj obširni opus

Bistričan U-Ros, ki ga poznamo kot tvorca najobsežnejšega glasbenega dela na svetu, predstavlja svoj novi single “Na glas”.
U-Ros je svoj predzadnji singel pospremil s priredbo komada “Mama ŠČ!” znane reške skupine Let 3, se je tokrat pri tem zadnjem singlu “Na glas” dotaknil bolj pereče socialno – družbene tematike in kot sam pravi:  “Pesem govori o obsojanju, grobih krikih družbe do posameznika, ki ne teče po ustaljeni poti. Pesem pravzaprav opisuje nekoga, ki se je prepustil usodi življenja. Usodi življenja, ki jo krojijo nepravi ljudje na previsokih položajih, ki odločajo o usodi naivnih ljudi, ki postajajo vse bolj upogljivi.”

Kot pri skladbi “Mama ŠČ” je tudi pri skladbi ” Na glas” svoje dodal mojster zvočne produkcije Iztok Turk.

Glasba in besedilo: Uroš Cingesar
Mix in produkcija: Iztok Turk

U-ROS zaključuje snemanje albuma, ki bo na koncu sestavljen iz 500 skladb. V tem trenutku je izdanih 450 skladb, skoraj pa se mu bo pridružilo še zadnji sklop 50-tih skladb. Z zadnjimi 50-timi skladbami, ki si sledijo skoraj bo album 500-tih skladb končan, s čemer bo U-ROS po obsegu presegel celotne življenjske opuse izvajalcev, ki delujejo zelo dolgo, nekateri tudi več kot pol stoletja npr. Rolling Stones, Beatles, U2, itd. Pri tem je potrebno poudariti, da nobena izmed U-Rosevih skladb nima le enega parta (tracka), niti samo dva, temveč govorimo o pravih skladbah ustvarjenih, posnetih, odigranih in odpetih tekom več kot enega desetletja neprespanih noči in studijskih ur.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki