“Umazane misli” – prvenec zasedbe Joker Out že na voljo na vseh digitalnih platformah

Skupina Joker Out - foto Matic Kremžar
0 171

Od ponedeljka 18. 10. 2021 dalje, je na digitalnih platformah že na voljo prvenec glasbenih izvajalcev leta (zlata piščal) in hita leta (Frišno). ‘Umazane misli’ bodo v fizični obliki prvič na voljo v sredo in četrtek na obeh koncertih v Cvetličarni. Četrtkovega bodo posneli tudi  za programe RTVS.

Dolgometražni prvenec skupine Joker Out je brez pretiravanja najbolj pričakovan album zadnjih dveh let. Še preden so se fantje zares lotili dela, so v začetku minulega leta že dvakrat razprodali ljubljansko Cvetličarno, delo v studiu pod taktirko Žareta Paka pa končali šele ob koncu prejšnjega tedna. “Zadnji dve leti naših življenj sta se končno materializirali v tem enkratnem izdelku, ki predstavlja celotni glasbeni spekter tega, kar za nas je shagadelic rock ‘n’ roll. Smo neskončno zadovoljni ter ponosni na album in čutimo, da z njim lahko pustimo velik pečat na slovenski glasbeni sceni,” ob izidu plošče neskromno sporoča tudi koncertno ena naših najbolj iskanih skupin.

Čakanje se je vsekakor izplačalo, saj se je vmes pol plošče že zmedilo v obliki hitov ‘Gola’, ‘Omamljeno telo’, ‘Umazane Misli’, ‘Vem, da greš’ in ‘A sem ti povedal’, seveda ne manjkata na koncertih vedno odlično sprejeti ‘Metulji’ in ‘Proti toku’, tudi vse tri nove skladbe pa imajo potencial, da postanejo uspešnice. Na albumu ni niti enega mašila, pričakovanja so bila velika – in končni izdelek jih je povsem upravičil. Muzika je kot rečeno že dostopna na digitalnih platformah, cedeji bodo v prodaji na koncertih, seveda pa vam bodo vsakega od njih Jokerji z veseljem tudi podpisali.

Ljubljanska peterica Joker Out že nekaj časa opozarja nase z dobro muziko in spoti, njihova priljubljenost pa ni omejena le na družabna omrežja, ampak se čuti tudi na terenu.

Po letih kaljenja so nase opozorili tudi z zmago na Špil ligi v Kinu Šiška ter skladbama ‘Kot srce, ki kri poganja’ in ‘Omamljeno telo’, leta 2019 pa so se povezali s prekaljenim producentom Žaretom Pakom. Prvi rezultat sodelovanja je bil hit ‘Gola’, ki je osvojil tako občinstvo nacionalke, kot komercialne radijske in TV postaje, ter tako geografsko kot starostno še razširil njihovo publiko. Leto 2020 so odprli s hitom ‘Vem, da greš’, zaključili pa z novo verzijo skladbe ‘Umazane misli’, enim od vrhuncev njihovih koncertov. Zlati piščaliza novinca leta 2019 so dodali še eno za izvajalca leta 2020, se vrnili na odre in svoj shagadelic rock ‘n’ roll popeljali celo v Postojnsko jamo. Poletne koncerte so izkoristili tudi za promocijo pesmi ‘A sem ti povedal’ in druge sveže muzike s prihajajočega prvega albuma. Oktobra 2021 so za pesem ‘Umazane misli’ prejeli nagrado Frišno/Fresh za pesem leta. 

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki