V 59. letu starosti je umrl Jeff LaBar – kitarist skupine Cinderella!

Jeff LaBar 2014 (promo)
2 141

Jeff LaBar (18. 3. 1963 – 14. 7. 2021), s polnim imenom Jeffrey Philip LaBar, najbolj znan po tem, da je igral v skupini Cinderella, sicer glam metal in blues rock atrakciji s konca osemdesetih in začetka devetdesetih, je umrl v 50. letu starosti. Vzrok njegove smrti ni bil javno razkrit.

Novico je v javnost ponesel Jeffov sin Sebastian, sicer kitarist skupin Mach22 in Tantric, ki je na socialnih omrežjih zapisal: “Pa sem prejel klic … Jeff LaBar, moj oče, moj heroj, moj idol, je danes umrl. Trenutno sem brez besed. Oče, rad te imam.”

Tudi Jeffov oče Bob LaBar je delil preko FaceBooka tragično novico rekoč: “Obveščena sva bila da je najin sin  Jeff LaBar preminil v Nashvilleu.”

Bojda je bil Jeff s strani prijateljev in družine pogrešan več dni, saj nihče ni mogel z njim vzpostaviti stika, preden je njegova prva žena Gaile LaBar-Bernhardt obiskala njegov apartma v Nashvilleu, kjer ga je našla mrtvega.

Čeprav Cinderella po izidu albuma “Still Climbing” leta 1994, niso izdali nobenega studijskega albuma več, so se začeli pojavljati od leta 2010 na sporadičnih koncertih. Leta 2012 so se Cinderella in Poison odpravili na skupno turnejo na kateri so praznovali prvih 20 let svojega delovanja. Zadnja leta so postali Cinderella povsem neaktivni, pevec skupine Tom Kiefer pa se je osredotočil na samostojno kariero. Kasneje je LaBar v intervjujih glede očitkov o neaktivnosti skupine prevzel odgovornost nase, ko je obrazložil, da gre za takšno stanje pripisati krivdo njegovi alkoholni odvisnosti, pa tudi odvisnosti od drog.

Jeff LaBar je s svojim Cinderella tovarišem Ericom Brittinghamom leta 2007 ustanovil tudi stransko skupino Naked Beggars, v kateri je sodelovala tudi Jeffova žena Gail, s katero sta po razpadu skupine Naked Beggars, pričela gostiti radijsko serijo “Late Night with the LaBar’s”.

Leta 2014 je Jeff LaBar izdal svoj prvi in edini samostojni studijski album “One For The Road”, ki ga je predstavljal tudi na svoji turneji. Na njej sta ga v ekipi sodelujočih glasbenikov spremljala tudi sin Sebastijan in Jasmine Cain.

2 Comments
  1. Matija says

    Tole je pa kar malo šok. Cinderella so zame eden izmed bandov z največ potenciala, ki bi lahko bili precej večji, če bi se obračali po vetru. A so raje z vsakim albumom iskali nekaj drugačnega.

    Čeprav velja njihov prvenec za najuspešnejši album, pa je moj najljubši album Long Cold Winter, ki je zame eden najboljših blues rock albumov sploh.

    Sem malo brskal danes po internetu in sem bil šokiran, ko sem naletel na LaBarov intervju izpred nekaj let, kako zelo odkrito je govoril o težavah z alkoholizmom in posledicah za band.

  2. Poba says

    Neverjetno je kako jih hitro pobira in to glasbenike niti 60 let stare, zadnjič Solinger npr. Cinderella je prov en tistih bendov, ki so slišno konkretno odstopali od ostale takratne glam metal šminkerije, oziroma so se je kaj hitro otresli. Svojevrstna skupina. Definitivno. na bolj zanimivih, ki so izšel iz tistega obdobja. 🙂

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki