V 75. letu starosti je preminil priznani režiser glasbenih videov Martin Kahan!

Martin Kahan (promo)
1 83

Martin Kahan, visoko cenjeni režiser glasbenih videov, ki je v karieri ustvarjal mdr. tudi za takšne izvajalce, kot so Rush, Mötley Crüe, Kiss in Bon Jovi, je 18. 7. 2021 na svojem domu v Lakewoodu (New Jersey) preminil v 75. letu starosti, potem ko je izgubil dolgotrajno bitko z rakom.

Kahan se je rodil 17. 4. 1947. Kot novi up glasbene industrije na polju kreacije glasbenih videov je svoje velike talente prvič vnovčil, ko je ustvaril promocijske videe za kanadske progrockovske titane Rush in njihove single Tom Sawyer, Freewill in Limelight. 

Po vrnitvi iz Kanade leta 1983, se je njegova kariera skokovito zasukala navzgor, saj je bil deležen prelomne ponudbe s strani Columbia Records, s katero je sklenil pogodbo za kreacijo videa za single zasedbe Scandal z nazivom Love’s Got A Line On You. To je bil prvi izmed velikih Kahanovih projektov, ki so sledili. Kmalu je prerasel v enega najbolj cenjenih režiserjev založbe Colombia Recods ter bil s strani MTV Video Music Award nominiran za nagrado pri režiji videa Ian Hunterjeveva singla All Of The Good Ones Are Taken.

Kahan je utrjeval svojo pozicijo tudi v nadaljevanju kariere, ko so sledila sodelovanja s Kiss pri videih za singla Lick It Up in All Hell’s Breakin’ Loose. Prav tako je ustvaril videa za Bon Jovi singla In and Out of Love ter She Don’t Know Me, nadalje za Motley Crue single Too Young to Fall in Love, za Scorpions single I’m Leaving You, The Frm Satisfaction Guaranteed (The Firm so znana naveza Jimmyja Pagea in Paula Rodgersa) ter mnoge druge.

Čeprav se je Kahan zapisal v prvi vrsti med najvidnejše videorežiserje v rock glasbi, pa se je kasneje podal v tudi kreacijo videov za country glasbenike. V devetdesetih je Kahan sodeloval z Alanom Jacksonom na videu za single Chattahoochee, s katerim je osvojil Grammyja, sodeloval pa je mdr. tudi z: Emmylou Harris, Hankom Williamsom Jr. in Kennyjem Chesneyem. Prav za Chesneya je leta 2000 ustvaril svoj zadnji video (single I Lost It), saj so ga pričenjale pestiti komplikacije z zdravjem zaradi česar se je moral iz svojega posla umakniti.


1 Comment
  1. Dusica says

    Naj počiva v miru.
    Lepo je videti BJ na tej strani, najlepša hvala. V 80ih so bili odlični in zelo udarni.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki