Vanden Plas so sprejeli v svoje vrste klaviaturista Alessandra Del Vecchia!

foto: Jannik S.Wagner 2024
0 58

Vanden Plas, dolgoživi nemški progresivni metalci iz mesta Kaiserslautern, sporočajo, da se je na mestu novega klaviaturista skupine permanentno priključil italijanski multi-instrumentalist, producent, komponist in vokalist Alessandro Del Vecchio (na fotografiji skrajno desno).

Skupina je novico o priključitvi Alessandra Del Vecchia skrbno varovala več mesecev, pri vsem tem pa je zanimivo, da je to pravzaprav v celotni zgodovini skupine, ki deluje vse od leta 1986 dalje, prva sprememba postave. Zakaj je dolgoletni klaviaturist, izvrstni in cenjeni Günter Werno skupino zapustil uradno ni znano. Mož je v lanskem marcu izdal album “Anima One” pri italijanski založbi Frontiers Music Srl., katere varovanci so tudi Vanden Plas. Werno je iz vrst Vanden Plas izstopil že pred letom dni, kar je skupina tudi uradno naznanila. Navkljub temu pa bo Werno še naprej sodeloval pri gledaliških predstavah in rock operah skupine Vanden Plas.

Prav Del Vecchio velja mdr. za hišnega producenta in stalnega ‘session’ glasbenika založbe Frontiers Music Srl., sicer pa je 44. letni glasbeni talent znan po številnih udejstvovanjih v različnih zasedbah. Najbolj znani med njimi sta zagotovo Hardline in Voodoo Circle. Alessandro Del Vecchio že vrsto let vodi tudi svojo melodično metalsko in hard rock zasedbo Edge of Forever.

Kdaj se bodo Vanden Plas lotili z delom na nasledniku zadnjega studijskega albuma “The Ghost Xperiment – Illumination” (2020) še ni znano.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki