Velcrocranes pod okriljem InsideOut Music napovedujejo prvenec “What If I Die”

foto: Natalie Delmar 2022
0 46

Velcrocranes, ruski progresivnorockovski novoprišleki, napovedujejo za 29. 4. 2022 izid studijskega prvenca “What If I Die”, ki bo izšel pod okriljem založbe Insideout Music. Spodaj lahko preverite krajši promocijski video ‘dražilec’.

Skupina je začela s kariero kot nedolžni jazz ansambel, ko pa je odkrila glasbeno zapuščino zasedbe Porcupine Tree, je to odkritje popolnoma spremenilo njeno bodoče glasbeno vizionarstvo. Leta 2018 so Velcrocranes izdali debitantski EP “Afterlife”, prihajajoči studijski prvenec, pa je nadaljevanje glasbene zgodbe začrtane z EP-jem.

Album “What If I Die” je poseben po tem, da na njem gostuje Adam Holzman, odlični klaviaturist, ki je v svoji karieri igral mdr. za Milesa Davisa in Stevena Wilsona. Skupina pravi:  “Preizkušali smo mnogo opcij dokler smo prišli do točke ko smo bili vsi skupaj dovolj obupani in v tej obupanosti pošljemo spročilo Adamu Holzmanu, kar se nam je perfektno obrestovalo, saj je prispeval v glasbo natanko to, kar smo iskali.”

Naslovnico za prvenec je ustvaril Carl Glover, mož, ki je v karieri prispeval naslovnice za albume izvajalcev, kot so: Marillion in Steven Wilson.

Album “What If I Die” bo izšel v različnih formatih: CD (s posebno verzijo v katero bo dodana dodatna skladba), vinilni LP (s CD-jem) ter digitalno. Prednaročila albuma stečejo z 25. 2. 2022.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki