Vicious Rumors s trojnim ‘de-luxe digipak’ CD zabojem “The Atlantic Years”!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2016
0 75

Vicious Rumors, kultna ameriška old school speed in thrash metal zasedba iz San Francisca, pripravlja poseben trojni ‘de-luxe digipak’ CD zaboj z naslovom “The Atlantic Years”, ki bo izšel 30. 9. 2022, pri založbi Dissonance Productions.

Svojo kopijo te ‘slaščice’ s skupno 29. skladbami, izhajajoče iz praveka heavy metalskega pionirstva, ki jo bo spremljala zajetna knjižica s spremnim esejem in intervju šefa skupine Geoffa Thorpea, lahko že prednaročite.

Kot nas uči povest o metalu, so se Vicious Rumors med letoma 1989 in 1992 nahajali pod okriljem Atlantic Records in takrat izdali dva studijska albuma.

Trije CD-ji bodo zastopani s sledečim materialom:
CD 1 – istoimenski tretji studijski album “Vicious Rumors”, ki je originalno izšel leta 1990
CD 2 – četrti studijski album skupine z naslovom “Welcome To The Ball”, ki je originalno izšel leta 1991
CD 3 – vsebuje raritetni koncertni posnetek iz Japonske z naslovom “Plug In And Hang On – Live In Tokyo”, ki je originalno izšel leta 1992

Vicious Rumors so bili ustanovljeni leta 1979 v San Franciscu ter sodijo glede na status v prvo generacijo skupin tamkajšnje Bay Area scene, ki je mdr. postavljala na noge tudi thrash metal. Za založbo Shrapnel Records so izdali dva albuma “Soldiers Of The Night” (1985) in “Digital Dictator” (1988), potem pa prešli pod okrilje znatno večje založbe Atlantic Records. Mednarodno prepoznavnost so utrjevali s številnimi turnejami na katerih so jim delali mdr. družbo Savatage, Megadeth in Testament. V čau, ko so senahajali pod okriljem Atlantic Records so posneli dva videa z režiserjem Goreom Verbinskim, ki je znan po tem, da je kasneje režiral filma “Pirates Of the Caribbean” in “The Ring”.

‘The Atlantic Years’ vsebuje poglobljen esej cenjenega glasbenega novinarja Doma Lawasona, ki je ob tej priložnosti opravil tudi intervju s šefom skupine, kitaristom ter njenim ustanoviteljem Geoffom Thorpeom.

Seznam materiala:
CD 1 – Vicious Rumors
1 Don’t Wait For Me
2 World Church
3 On The Edge
4 Ship Of Fools
5 Can You Hear It
6 Down To The Temple
7 Hellraiser
8 Electric Twilight
9 Thrill of the Hunt
10 Axe and Smash

CD 2 – Welcome To The Ball
1 Abandoned
2 You Only Live Twice
3 Savior From Anger
4 Children
5 Dust To Dust
6 Raise Your Hands
7 Strange Behavior
8 Six Stepsisters
9 Mastermind
10 When Love Comes Down
11 Ends of the Earth

CD 3 – Plug In And Hang On – Live in Tokyo
1 Abandoned (Live in Tokyo)
2 Savior From Anger (Live in Tokyo)
3 Down To The Temple (Live in Tokyo)
4 Ship of Fools (Live in Tokyo)
5 Lady Took A Chance (Live in Tokyo)
6 When Love Comes Down (Live in Tokyo)
7 March or Die (Live in Tokyo)
8 Don’t Wait For Me (Live in Tokyo)

Na fotografiji: Geoff Thorpe med nastopom Vicious Rumors 9. 12. 2016, v češkem Brnu (Hala Vodova) – RockLine fotoarhiv 2006-2022, vse pravice pridržane. Vicious Rumors so na tem koncertu nastopili v vlogi predskupine zasedbi U.D.O. Recenzijo koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki