Volbeat predstavljajo predelavo Metallice “Don’t Tread On Me” in video!

foto: SEBASTIJAN VIDEC 2019
0 56

Tu je nova v seriji predelav, ki bodo našle pot na prihajajoči kompilacijski album “The Blacklist”, ki je posvečen Metallici oziroma 30. obletnici izida albuma “The Black Album”. Tokrat s strani danskih Elvis metalcev in rockerjev Volbeat, ki so se lotili obdelave skladbe Don’t Tread On Me, ki vsekakor v izvirniku pripada thrash metalskim šampionom univerzuma Metallica in ga lahko preverite spodaj.

V glasbenem oziru zadeva niti ni svetlobna leta oddaljena od originala, vsekakor pa nagovarja (pričakovano), malo bolj “skakljavo” ali drugače povedano “na poskok”. Vsekakor daje skladbi samosvoj Volbeat podton Poulsenov “vibrato” vokal, ki v miksu skladbe zagotovo izstopa.

Šef skupine Volbeat Michael Poulsen pravi: “Za to kompilacijo se nismo želeli ‘dotakniti’ niti enega hita skupine Metallica. To pa je dokaj težko, saj so pravzaprav vse njihove skladbe hiti. Želeli smo izbrati pesem, ki ni nujno pričakovana na takšni zbirki, kot je “The Black List”. Najbolj pomembno pri vsem pa je bilo to, da smo izbrali takšno skladbo Metallice, ki smo ji lahko vdahnili karakter tipske Volbeat skladbe. ‘Don’t Tread On Me’ nosi tak Volbeat ‘swing’ v sebi in nad rezultatom smo navdušeni.”

Za vse tiste, ki se vam je po kakšnem čudnem ‘ključu’ izmuznila novica o “The Blacklist” kompilaciji s katero se praznuje 30 let, ki so pretekla od izida “The Black Albuma”, gre za prispevek kar 53 sodelujočih skupin, ki se uvrščajo na to kompilacijo, mdr.: Ghost, Corey Taylor, Miley Cyrus (ob sodelovanju z Eltonom Johnom), St. Vincent, Biffy Clyro, Idles, The Hu, Dave Gahan, Weezer, Chase & Status.

Na fotografiji: Michael Poulsen 23. 7. 2014, med tistim famoznim, nepozabnim in popolnoma ponesrečenim nastopom Volbeat, v sklopu tolminskega Metaldays festivala (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane, foto: Sebastijan Videc). RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki