Wildness najavljajo s krajšim avdio posnetkom novi album “Ultimate Demise”

WILDNESS 2020
0 52

Wildness, švedski melodičnorockovski in AOR revitalisti, bodo 30. 10. 2020 pri založbi AOR Heaven izdali svoj tretji studijski album “Ultimate Demise”.

V začetku letošnjega oktobra so Wildness že predstavili prvi single za skladbo Die Young, sedaj pa je na voljo krajši predstavitveni “izvleček” celotnega albuma, ki mu prav tako lahko prisluhnete.

Wildness so bili sprva mišljeni le kot studijski projekt bobnarja in komponista Erika Modina, vendar pa se je projekt ob priključitvi kitaristov Adama Holmströma in Pontusa Skölda, kot tudi pevca Gabriela Lindmarka, razvil leta 2014 v pravo skupino. V prvem letu svojega delovanja so Wildness odigrali lepo bero koncertov, pri čemer so jim na odru pomagali različni basisti, vse dokler se skupini ni leta 2016 priključil Marcus Sjösund, ta pa je prerasla v kvartet.

Skupina je med septembrom 2015 in januarjem 2016 pričela s snemanjem prvih digitalnih singlov, ki jih je tudi sama producirala. Tako sta nastali skladbi “Collide” in “Turning The Pages”. Potem, ko so pri nemški založbi AOR Heaven slišali skladbo “Turning the Pages”, je direktor založbe Georg Siegl skupini ponudil pogodbo.

Skupina je med letoma 2016 in 2017 posnela studijski prvenec, pri čemer ji je pomagal producent Erik Wigelius, ki je ob produkciji albuma, poskrbel tudi za miks in masterizacijo njegovega zvoka. Istoimenski studijski prvenec je tako izšel 24. 11. 2017 in prinesel skupini v krogu ljubiteljev melodičnega hard rocka širšo mednarodno prepoznavnost. To je Wildness odprlo vrata do mnogih mednarodnih festivalov, kjer so delili odre mdr. s sledečimi zvezdami: Dokken, H.E.A.T, Dee Snider, Crashdïet, Dragonforce, Arch Enemy, Warrant, Vixen, prav tako pa so dobili priložnost da odprejo koncert za danske hard rock legende Pretty Maids.

Leta 2019 so Wildness združili moči z agencijo Scream & Shout Music Agency, ki jo je vzela pod menedžersko okrilje ter pričela skrbeti za bukiranje njihovih koncertov. Skupina je istega leta pričela s skladanjem materiala za naslednik dobro sprejetega prvenca. Sredi aktivnosti vezanih na snemanje albuma je Wildness v jeseni 2019 zapustil pevec Gabriel Lindmark, zaradi različnih pogledov na glasbeno usmeritev skupine. Skupino je to sicer nekoliko upočasnilo pri realizaciji ciljev, vse dokler se ji ni na mestu novega pevca v letošnji pomladi priključil nekdanji Blazon Stone vokalist Erik Forsberg.

Drugi album “Ultimate Demise”, ki ga je v celoti produciral bobnar Erik Modin, je zavoljo močnega materiala, Forsbergove vokalne prodornosti in izvrstnega miksa ter masterizacije, ki jo je opravil znova Erik Wigelius, eden izmed pričakovanih vrhuncev melodičnega hard rock unverzuma za letošnje leto.

Album “Ultimate Demise” lahko že prednaročite!

Seznam skladb na albumu “Ultimate Demise” je sledeč:
1. Call Of The Wild
2. Die Young
3. Nowhere Land
4. Cold Words
5. Renegades Of Love
6. Falling Into Pieces
7. Burning It Down
8. My Hideaway
9. Denial
10. Borderline
11. The Ultimate Demise

Wildness Facebook profil!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki