Yes predstavljajo single in besedilni video za novo skladbo “The Ice Bridge”

foto: Gottlieb Bros 2021
0 44

Yes, progresivno rockovske ikone iz Velike Britanije, napovedujejo za letošnji oktober novi studijski album, ki bo prvi po sedmih letih.

Album se bo imenoval “The Quest”, izšel pa bo 1. 10. 2021 pri založbi InsideOut Music/Sony Music.

Yes že predstavljajo prvi single, ki ga spremlja besedilni video, in sicer za uvodno skladbo The Ice Bridge, ki jo lahko preverite spodaj. Skoraj sedem minutni ep nagovarja z vsemi bistvenimi značilnostmi prepoznane “Yes-sovske” progresivnosti. Je retrozvočen, simfoničen, nosi zaznavni naboj mistike ter všečno ravnovesje med muzikalnostjo in raziskovalno igrivostjo, pri čemer sta se posebej izkazala vokalist Jon Davison ter basist Billy Sherwood, ki sta se odlično odrezala v vlogah imitatorjev Jona Andersona in in pokojnega Chrisa Squirea.

Na albumu bo enajst skladb, naslovnico zanj pa je prispeval nič manj ikonski in dobri stari znanec skupine, Roger Dean.

“Preprosto lahko rečem, da je bil zame velik privilegij, ko se je ponudila priložnost, da se zberemo člani skupine lahko znova skupaj v razvoju zelo pretanjeno definiranega niza skladb, ki zaobjemajo naš resnični potencial,” pravi kitarist skupine Steve Howe, ki je hkrati tudi producent novega Yes albuma. Steve Howe nadaljuje: “Glavnina albuma je bila ustvarjena že leta 2019, preostanek pa leta 2020. V aranžmaje smo dodali nekaj orkestracij, s čimer smo obogatili celoten zvok album, obenem pa nismo pozabili posvetiti pozornosti razvoju muzikalne pečatnosti, kot tudi podaljšanim instrumentalnim solo vložkom, kar prinaša znova veliko zadoščenje našim poslušalcem.”

Šef založbe Insideout Music Thomas Waber navdušeno dodaja: “Počaščen sem da lahko pozdravim Yes pri naši založbi. Prav tako se neizmerno veselim opazovanja reakcij privržencev skupine glede na substanco njenega novega albuma. Zelo sem navdušen nad tem kar sem slišal. Steve Howe je uspel ujeti glavnino najpomembnejših zaščitnih znamk, ki jih imamo vsi tako zelo radi pri Yes!”

“The Quest” bo na voljo v več različnih formatih, prednaročila albuma pa stečejo s 23. 7. 2021.

Na novem Yes albumu z naslovom “The Quest” se bo nahajal sledeči seznam skladb:
CD1
1. The Ice Bridge
2. Dare To Know
3. Minus The Man
4. Leave Well Alone
5. The Western Edge
6. Future Memories
7. Music To My Ears
8. A Living Island 6.52
CD21. Sister Sleeping Soul
2. Mystery Tour
3. Damaged World


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki