Znanih več podrobnosti o novem Ozric Tentacles albumu

0 59

Ozric Tentacles, kultni britanski space in psihadelični rockerji, ki so pred dnevi s prvim singlom Humboldt Currant naznanili jesenski izid novega albuma “Space For The Earth”, predstavljajo več podrobnosti novega izdelka.

Novi album skupine bo izšel 9. 10. 2020 pri založbi Kscope Records in bo prvi novi studijski dosežek po predhodniku “Technician of the Secret” iz leta 2015.

“Space For The Earth” je skozi 2019 in v letošnjem letu napisal, programiral, posnel in produciral Ed Wynne v studiu Blue Bubble, album pa so navdahnila hribovja, doline in obale, ki obdajajo studio, nastanjen na Škotskem.

Edu Wynneu, ki je v lanskem letu izdal tudi svoj samostojni studijski album “Shimmer Into Nature”, sta se na albumu “Space For The Earth” pridružila člana skupine Ozric Tentacles, in sicer: Edov sin Silas Neptune (klaviature) ter Balázs Szende (bobni).

Triu, ki tvori jedro novega albuma, so se pridružili še nekdanji člani skupine Ozric Tentacles, in sicer: Joie Hinton (sintetizator), Nick Van Gelder (bobni), Champignon (flavta) in Paul Hankin (tolkala). Dodatne sintetizatorje je prispeval Gracerooms.

Wynne je o skladbi Humboldt Currant, ki ji lahko prisluhnete spodaj, povedal sledeče: “Gre za lahkotno sporočilo o dobrem počutju. Skladba se ne poglablja v tematiko o tem, kaj vse je v tem trenutku narobe po svetu, pač pa poslušalcem ponuja oprijemalko, da si malo oddahnejo in vzletijo z astralnim letalom!”

Naslovnica albuma črpa navdih iz sporočila vseh sedmih skladb novega albuma, ustvarila pa jo je “arboristična” slikarka Kitty (Twisty-Trees), ob sodelovanju Eda Wynnea in striparske risarke Ivy.

“Space For The Earth” lahko že prednaročite!

Seznam skladb na albumu “Space For The Earth” se glasi::
1. Stripey Clouds
2. Blooperdome
3. Humboldt Currant
4. Popscape
5. Climbing Plants
6. Space For The Earth
7. Harmonic Steps

Na fotografiji: Ed Wynne med nastopom Ozric Tentacles 20. 10. 2013, v zagrebškem klubu Moćvara na Hrvaškem (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki