Jethro Tull so izdali animirani video ob 50. obletnici izida albuma “Aqualung”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2018
0 67

Verjetno ga ni pravovernega rockerskega junaka pod celotnim slovenskim obzorjem, ki ne bi vedel, da je 19. 3. 2021 klasični Jethro Tull album “Aqualung” dočakal svojega Abrahama.

Ian Anderson, znameniti ikonski flavtist in ena osrednih figur progresivne rock kulture, ki jo glasbeno bolj izbirčni Zemljani spremljajo preko zadnjih petih dekad, se je odločil, da ob takšnem jubileju enega ključnih Jethro Tull albumov, izda novi animirani video za naslovno skladbo albuma. Za animacije oziroma režijo videa je poskrbel iranski oblikovalec videov in snemalec Sam Chegini.

Cheginija je Andersonu priporočil Jakko Jakszyk (King Crimson), video pa je na voljo spodaj.

Obenem pa je Anderson naslednjemu studijskemu Jethro Tull albumu, ki je še vedno v nastajanju in ga vse od leta 2003 dalje še vedno čakamo – takrat je izšel “The Jethro Tull Christmas Album”, izbral naslov.

Novi Jethro Tull album se bo imenoval “The Zealot Gene”.

Na fotografiji: Ian Anderson med nastopom Jethro Tull 11. 12. 2018 na Dunajskem prizorišču Wiener Stadthalle (Halle F), v Avstriji (RockLine fotoarhiv 2006 – 2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki