Journey našli končni izhod iz pravnega spora med člani skupine!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2009
0 129

Journey so našli izhod iz sodnih postopkov pravnega spora, v katerega so zabredli potem, ko sta člana skupine Jonathan Cain in Neal Schon sprožila tožbo zope bivša čalanm bobnarja Stevea Smitha in basista Rossa Valoryja

Smith in Valory sta bila iz skupine odkatapultirana naglo in brez milosti 3. 3. 2020, potem ko sta skušala “prevrat”, da bi se polastila pravic do upravljanja s poslovnimi subjekti Nightmare Production.

Zoper oba glasbenika, ki sta bila iz skupine odpuščena, sta Schon in Cain vložila tožbo vredno 10 milijonov ameriških dolarjev zaradi povzročene škode. V tožbi je med drugim zapisano, da sta Valory in Smith “uničila kemijo, koherenco ter porušila vsa razmerja, ki so nujna, da bi lahko skupina igrala skupaj.”

Valory je 17. 4. 2020 udaril nazaj, ko je vložil svojo tožbo na kalifornijskem sodišču Contra Costa County Superior Court, v kateri je označil obtožbe obeh nekdanjih Journey kolegov, da nimajo nobene “podlage”, da so “nezaslišane”, prav tako pa je v njej zatrdil, da sta tako Schon kot Cain povzročila “da se je znašel v hudi stiski čustvenega trpljenja”.

K sreči so se vse neprijetnosti srečno razpletle in nekdanji glasbeni kompanjoni so se v celoti pobotali, medsebojna nesoglasja pa odpravili.

Q Prime – menedžment skupine Journey-, je v zvezi s tem, da so se vsi štirje glasbeniki med seboj pobotali in dosegli spravo, podal uradno izjavo, ki jo povzemamo v izvirniku:
The members of the band Journey who were parties to a recent lawsuit (Neal Schon, Jonathan Cain, Steve Smith and Ross Valory) are pleased to announce that they have resolved their differences and reached an amicable settlement agreement. Neal Schon and Jonathan Cain acknowledge the valuable contributions that both Ross Valory and Steve Smith have made to the music and the legacy of Journey. Ross Valory and Steve Smith wish their former bandmates well and much success in the future. Journey looks forward to continuing to tour and make new music for their dedicated fans around the world.’

Na fotografiji: Kitarist Neal Schon med nastopom Journey 26. 6. 2009 v sklopu drugega dne nemškega festivlaa Bang Your Head (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki